Duurzaam oprit verwarmen | Heat tracing

Herken je deze situatie? Het is glad op de weg door bijvoorbeeld sneeuw en je hebt elk moment het gevoel om de controle over de auto te verliezen. Dit gevoel is al het geval bij een vlakke ondergrond, kun je voorstellen hoe het voelt bij een helling?

Geplaatst door: Heating Group International

Herken je deze situatie? Het is glad op de weg door bijvoorbeeld sneeuw en je hebt elk moment het gevoel om de controle over de auto te verliezen. Dit gevoel is al het geval bij een vlakke ondergrond, kun je voorstellen hoe het voelt bij een helling van de parkeergarage waar je in of uit moet rijden (als dat überhaupt al gaat lukken)? Het sneeuwvrij, vorstvrij of ijsvrij houden van een oprit bij je appartement geeft voor iedereen meer veiligheid. Elektrische heat tracing is een gemakkelijke, veilige én duurzame oplossing.

Hoe maak je een oprit vorstvrij met elektrische heat tracing?

Hellingbaanverwarming, zoals het ook vaak wordt genoemd, zorgt ervoor dat elke inrit altijd vorstvrij is. Dat is iets wat zeker is! Overigens is het daarvoor wel belangrijk om het juiste vermogen te hebben. Wat het juiste vermogen is, is per situatie verschillend en met cijfers gooien heeft nu dan ook geen zin. Kort samengevat is dit afhankelijk van de ondergrond: beton, asfalt of klinkers. En wat daarnaast ontzettend belangrijk is voor het bepalen van het juiste vermogen: de hellingshoek van de in- en uitrit. Dit soort berekeningen kun je het beste laten maken door een bedrijf die gespecialiseerd is in hellingbaanverwarming. Het is goed om te weten dat alle opritten, uitritten, wegen of paden hiermee ijsvrij gemaakt kunnen worden. Ook die van jouw appartement.

Waar het om gaat is dat er verwarmingsmatten of kabels onder de inrit worden gelegd die door elektrische weerstand warmte afgeven en zo het wegdek, pad, etc. ijsvrij houden. Afhankelijk van de situatie kan dit voor het gehele wegdek of pad, of slechts voor de twee rijbanen (de autobanden sporen) als dat voldoende is. Zie de foto bovenaan de tekst als voorbeeld afbeelding.

Kies voor een partij die een automatische regelaar met sensoren kan installeren. Want wanneer het noodzakelijk is om de uitrit te verwarmen wordt dit opgemerkt door de sensoren. Dit gaat volautomatisch, zonder regeling van buitenaf. Kortom, niemand hoeft ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat op te staan om op een knop te drukken. Het systeem werkt wanneer dat nodig is én weet wanneer dat nodig is. Veiligheid en begaanbaarheid van een inrit of oprit is hiermee ten allen tijde gewaarborgd. Dit geeft het systeem direct een duurzaam label mee aangezien het alleen wordt geactiveerd wanneer het noodzakelijk is!

Wat zijn de kosten van een opritverwarming

De kosten van hellingbaanverwarming zijn niet eenduidig te bepalen. We kunnen hier gemiddelde prijzen neerzetten, maar dit heeft geen toegevoegde waarde. Belangrijker is om te bepalen welke toegevoegde waarde dit voor je appartement of appartementencomplex heeft en nog belangrijker is het om na te gaan welke (materiële) schade voorkomen kan worden. Vraag vervolgens een offerte hellingbaanverwarming aan om geheel vrijblijvend te kijken naar de mogelijkheden.

De voordelen en nadelen van opritverwarming

Nadelen? Opritverwarming heeft geen nadelen, wel een hoop voordelen! Enkele voordelen op een rijtje om mee te nemen tijdens de besluitvorming:

  • Volautomatische werking door sensoren in het systeem die zijn verbonden met een regelkast
  • Altijd en in elke situatie een veilig en begaanbaar wegdek of pad
  • In sommige gevallen ook minder schade aan wegdek of pad door voorkomen van bevriezing
  • (financieel) onderhoudsvriendelijk systeem
  • Ook onderhoudsvriendelijk doordat niemand zelf met het strooizout of een sneeuwschep in de weer hoeft
  • Eenvoudig en snel aangelegd zonder al te hoge kosten, zeker gezien de veiligheid die na aanleg verzekerd is
  • Duurzaam door sensoren, en doordat het systeem jarenlang mee gaat

Laat je vrijblijvend informeren over de mogelijkheden en kosten. Je bent nu in ieder geval op de hoogte welke voordelen elektrische heat tracing heeft voor jouw oprit!

Bedrijvengids Geplaatst door
Heating Group International

Heating Group International

Bijsterhuizen 5118, 6604 LX  Wijchen

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van Heating Group International
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.