Een groendak met zonnepanelen?

Wie denkt dat hij moet kiezen tussen een groendak of zonnepanelen heeft het mis. Sterker nog, een groendak kan het rendement van zonnepanelen juist verhogen.

Geplaatst door: ZinCo Benelux B.V.

Hoe een groendak het rendement van zonnepanelen kan verhogen
Wie denkt dat hij moet kiezen tussen een groendak of zonnepanelen heeft het mis. Sterker nog, een groendak kan het rendement van zonnepanelen juist verhogen. Bij zonnepanelen geldt namelijk dat een lagere omgevingstemperatuur leidt tot betere prestaties. Door het verkoelende effect van het groendak zal een zonnepaneel dus optimaal werken, waar het dak tegelijkertijd bijdraagt aan de biodiversiteit, verkoeling en zuivering van de lucht. 

Afstand tussen paneel en dak
Het is daarbij wel een vereiste dat het groendak voldoende ruimte heeft om te groeien, ook onder de panelen door. Alleen zo is er namelijk sprake van optimale verkoeling en maximaal rendement. De Solarbasis® van Zinco zorgt ervoor dat de zonnepanelen boven het groendak ‘zweven’, met een optimale afstand tussen het paneel en groendak. Hierdoor wordt de schaduw van de panelen tot een minimum beperkt en krijgen de planten onder de panelen genoeg water en licht om te blijven functioneren. Zo kan de daktuin zich over het volledige dakoppervlak ontwikkelen en voor maximale verdamping en verkoeling zorgen.    

Installatiegemak
De montage van het systeem is daarnaast vrij eenvoudig. Op de dakbedekking wordt een beschermmat uitgerold waarop de Solarbasis wordt neergelegd en uitgelijnd. De grondramen worden vervolgens vastgezet en de platen worden gevuld met de benodigde hoeveelheid substraat. Het substraat zorgt tevens voor de ballast om het systeem op zijn plek te houden. Vervolgens kan de beplanting worden aangebracht en kunnen de zonnepanelen worden afgemonteerd. De natuur doet de rest.

Bedrijvengids Geplaatst door
ZinCo Benelux B.V.

ZinCo Benelux B.V.

Postbus 9092, 1006 AB  Amsterdam

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.