Kalkvrije installatie | eco oplossing

Kalkaanslag kan in veel huishoudens een groot probleem zijn. Het veroorzaakt niet alleen verstopte leidingen en apparaten, maar het kan ook leiden tot hogere energiekosten en minder efficiëntie van apparatuur.

Geplaatst door: Heating Group International

Kalkaanslag kan in veel huishoudens een groot probleem zijn. Het veroorzaakt niet alleen verstopte leidingen en apparaten, maar het kan ook leiden tot hogere energiekosten en minder efficiëntie van apparatuur. Gelukkig zijn er oplossingen om kalkproblemen te voorkomen, zoals een kalkvrije installatie. In deze tekst gaan we dieper in op wat een kalkvrije installatie precies is, hoe het werkt en wat de voordelen zijn.

Wat is een kalkvrije installatie?

Een kalkvrije installatie is een systeem dat voorkomt dat kalk zich ophoopt in leidingen en apparatuur. Het systeem maakt hierbij gebruik van elektromagnetische velden die ervoor zorgen dat de kalkdeeltjes niet kunnen hechten aan de oppervlakken waar ze normaal gesproken aan vast blijven plakken. Dit systeem staat ook wel bekend als een elektronische ontharder, omdat het zorgt voor een vermindering van de hardheid van het water.

Hoe werkt een kalkvrije installatie?

Een kalkvrije installatie maakt gebruik van elektromagnetische velden om de kalkdeeltjes in het water te beïnvloeden. Het systeem bestaat uit een spoel die om de waterleiding wordt geplaatst. Deze spoel creëert een magnetisch veld dat ervoor zorgt dat de kalkdeeltjes hun hechtvermogen verliezen. Hierdoor kunnen ze niet meer blijven plakken aan de leidingen en apparatuur waar ze normaal gesproken aan vast blijven zitten.

Het magnetische veld zorgt er ook voor dat de kalkdeeltjes niet meer samenklonteren. Dit heeft als gevolg dat het water zachter wordt en dat er minder kalkaanslag ontstaat. Doordat er minder kalkdeeltjes in het water zitten, zal de kalkaanslag die er toch nog ontstaat veel makkelijker te verwijderen zijn.

De voordelen van een kalkvrije installatie

Een kalkvrije installatie heeft verschillende voordelen. Allereerst is het een duurzame oplossing, omdat het geen gebruik maakt van chemische middelen of zouten om de kalkproblemen te verminderen. Hierdoor is het ook beter voor het milieu.

Een ander voordeel van een kalkvrije installatie is dat het zorgt voor een vermindering van het onderhoud aan apparaten en leidingen. Doordat er geen kalkaanslag meer ontstaat, zal er minder slijtage optreden aan de apparatuur en zullen leidingen minder snel verstopt raken. Hierdoor hoeft er minder vaak onderhoud te worden gepleegd en gaan apparaten langer mee.

Ook is een kalkvrije installatie goed voor de portemonnee. Doordat er minder kalkaanslag is, zal er minder energie nodig zijn om de apparaten te laten werken. Dit kan leiden tot

lagere energiekosten en een efficiëntere werking van de apparatuur. Bovendien hoeft er minder geld te worden uitgegeven aan het vervangen van apparatuur die door kalkaanslag kapot is gegaan.

Een ander voordeel van een kalkvrije installatie is dat het de kwaliteit van het water verbetert. Doordat er minder kalkdeeltjes in het water zitten, is het water zachter en dus prettiger om te drinken en te gebruiken voor bijvoorbeeld het wassen van kleding. Ook kan het ervoor zorgen dat de smaak van voedingsmiddelen die met het water bereid worden, verbetert.

Tot slot kan een kalkvrije installatie ook bijdragen aan een beter milieu. Doordat er minder kalkaanslag ontstaat, hoeven apparaten minder vaak te worden vervangen. Hierdoor worden er minder apparaten geproduceerd en dus minder grondstoffen gebruikt en afval geproduceerd.

Een kalkvrije installatie is een duurzame oplossing voor kalkproblemen in huishoudens. Het systeem werkt door middel van elektromagnetische velden die ervoor zorgen dat kalkdeeltjes niet meer hechten aan leidingen en apparatuur. Hierdoor ontstaat er minder kalkaanslag, is er minder onderhoud nodig, gaan apparaten langer mee en wordt er minder energie verbruikt. Bovendien verbetert de kwaliteit van het water en draagt het bij aan een beter milieu. Kortom, een kalkvrije installatie is een slimme investering voor iedereen die kalkproblemen wil voorkomen en tegelijkertijd wil bijdragen aan een duurzamere wereld.

Bedrijvengids Geplaatst door
Heating Group International

Heating Group International

Bijsterhuizen 5118, 6604 LX  Wijchen

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van Heating Group International
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.