Een op de vier auto’s elektrisch!

De elektrische auto wint snel marktaandeel. Over vijf jaar zal de helft van alle nieuwe wagens elektrisch zijn, voorspelt brancheorganisatie Bovag.

Geplaatst door: Laadpaaldirect

De elektrische auto wint snel marktaandeel. Over vijf jaar zal de helft van alle nieuwe wagens elektrisch zijn, voorspelt brancheorganisatie Bovag.

De markt van elektrische auto’s blijft maar groeien. In 2021 was nog maar één op de vijf verkochte auto’s elektrisch. dit betekent dat er in het afgelopen jaar een groei is geweest van vijf procent! De aankomende jaren zal het marktaandeel van de elektrische auto alleen nog maar stijgen. Een woordvoerder van BOVAG verwacht zelfs dat er rond het jaar 2028 de helft van de EV (Electric Vehicle) nieuw verkochte auto’s elektrisch zal zijn.

 Het aanbod van de elektrische auto neemt ook toe, dit geldt ook voor stekkerauto’s onder de € 30.000-. wie een elektrische auto wil kan volgens de ANWB kiezen uit zo’n honderd modellen. De goedkoopste vierzitter is op het moment de Dacia Spring, die voor een prijs van € 21.750- verkocht wordt. Daar gaat voor de particulieren de aankoopsubsidie van € 2.950- nog af.

Benieuwd welke laadpaal bij uw auto past? Klik dan hier om gebruik te maken van ons keuzehulp.

Bedrijvengids Geplaatst door
Laadpaaldirect

Laadpaaldirect

Ondernemingsweg 66N, 2404 HN  Alphen aan den Rijn

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.