Een appartement op afstand bezichtigen

Ondanks de coronacrisis loopt de koop- en verkoop van huizen gewoon door. Makelaars verzinnen allerlei manieren om ervoor te zorgen dat jij ook huizen op afstand kan bezichtigen.
LEES VERDER

Zo hoef jij jouw zoektocht naar een (nieuw) huis niet te pauzeren, maar loop je ook onnodige risico’s.

Alleen voor echt geïnteresseerden

Makelaars steken nu meer tijd in de presentatie van de woning, zodat je ook op afstand een goed beeld kan krijgen van de woning. Ze zoeken namelijk potentiële kopers die echt geïnteresseerd zijn. Bepaal dus voor jezelf of je het huis écht wilt bezichtigen voordat je een afspraak maakt.

Eerste impressie via video

Steeds meer makelaars gebruiken video bij de presentatie van een woning. Met een video kan ingezoomd worden op de unieke aspecten van het appartement en kan er via voice-over of ondertiteling extra commentaar toegevoegd worden. Zo krijg jij een goede indruk van de woning, zonder direct een fysieke bezichtiging nodig te hebben.

Social media

Social media wordt steeds meer ingezet om te bezichtigen op afstand. Via een live-uitzending op Facebook bijvoorbeeld. In dat geval is het huis wel voor een breed publiek zichtbaar. Het is dus geen persoonlijke rondleiding, maar vergelijkbaar met een open huis.

Wil je privé bezichtigen, maar wel op afstand? Vraag dan om een rondleiding via videobellen. In dat geval maakt de makelaar een rondgang door het huis, terwijl jij via videobellen meekijkt en vragen stelt.

Virtueel bezichtigen

Om jou virtueel een huis te laten bezichtigen, maken sommige makelaars gebruik van 360° foto’s. Hierbij sta je als het ware in de foto en kun je de foto helemaal ronddraaien om om je heen te kijken. De makelaar kan ook hotspots toevoegen, waarmee meerdere 360° foto’s met elkaar worden verbonden. Dan is het net alsof je echt door een huis heen loopt.

Fysiek bezichtigen

Liever een appartement gewoon fysiek bezichtigen? Dat kan in veel gevallen ook gewoon. Uiteraard moet je je dan wel aan aantal regels houden. Je kan bijvoorbeeld de vraag krijgen om je handen te wassen bij binnenkomst, een mondkapje of handschoenen te dragen, 1,5 meter afstand houden en zo min mogelijk dingen aan te raken.

Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen

Bekijk ook

Reacties
Knab
Professional
Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.