Een duurzaam appartement

Tips om je appartement te verduurzamen. Hoe doe je dit en informatie over de mogelijkheden om te financieren.

Geplaatst door: Geldshop

Uw appartement duurzaam renoveren

Uw appartement renoveren is een duurzame investering, tevens is duurzaam renoveren een breed begrip. U wilt met uw duurzame verbouwing natuurlijk bijdragen aan een beter milieu. Maar als deze verbouwing ook nog eens kan zorgen dat de woonlasten lager uitvallen, hebt u hier iedere maand plezier van! In dit artikel worden enkele mogelijkheden belicht die u kan toepassen, om uw appartement in een duurzaam jasje te steken.

Duurzame verlichting
Een eenvoudig ‘project’ waar u zelf mee aan de slag kunt is de verlichting. LED lampen zijn namelijk zo’n 80 procent zuiniger dan gloeilampen. Dit scheelt een hoop. Vooral als u gloeilampen gebruikt op populaire plekken in huis zoals de woonkamer en keuken. LED lampen worden vaak boven spaarlampen verkozen, omdat het kwik in de spaarlamp milieuonvriendelijk is. Ook gaat de LED lamp langer mee dan de spaarlamp.

Isoleren
Het isoleren van uw appartement brengt diverse interessante voordelen met zich mee. Zo wordt het warmteverlies  teruggedrongen, dit ziet u terug in de energiefactuur. Het woonklimaat wordt structureel verbeterd in de woning. Ook wordt het vochtprobleem een halt toegeroepen. En belangrijk als u in een drukke buurt woont, is dat de omgevingsgeluiden worden verminderd. Het komt regelmatig voor dat het plaatsen van isloreling zoals ‘gevelbekleding’ via de VVE verloopt. Dit is dus zeer interessant om ter sprake te brengen tijdens het de VVE bijeenkomst. Een andere optie is om zelf de spouwmuren te laten isoleren. Dit is een relatief kleine inverstering die u binnen geringe tijd kunt terugverdienen.

Zonnepanelen
De warmte - en dus energie - wordt nu met de goede isolatie binnen de muren van uw begeerlijke appartement gehouden. Maar hoe wordt deze benodigde energie opgewekt? Net als in onze buurlanden, zijn in Nederland de zonnepanelen flink in opkomst. Dit komt doordat ze goedkoper zijn geworden en er meer rendement uit een kleiner paneel kan worden gehaald. Wanneer het dak verboden terrein is, kunt u ze nu zelfs aan het balkon hangen. Zo bent u minder energiekosten kwijt, minder afhankelijk van de energieleverancier en draagt u bij aan een duurzame wereld.

Duurzame keukenapparatuur
De keuken is het hart van uw appartement. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een keuken met enkel duurzame apparatuur. Duurzame keukenapparatuur is te herkennen aan het A++ label. De aanschafprijs ligt wel wat hoger, maar door de lagere energie en waterverbruik betaalt dit zich terug. Zo zijn er bijvoorbeeld duurzame vaatwassers die maar 10 liter water gebruiken. Wanneer u alle apparatuur heeft vervangen voor duurzame exemplaren verhoogt u ook de waarde van uw appartement.

Verbouwen van de badkamer
Wanneer u houdt van lang douchen, is een bad voordeliger. Hebt u de ruimte niet voor een bad of prefereert u toch liever een douche. Kies dan voor een zuinige douche(cabine), zoals de Upfall shower. Het water wordt bij de Upfall shower continu gefilterd, gezuiverd, verwarmd en ververst. Ook is een waterbesparende kraan een optie of een ‘groen’ toilet. De spoelonderbreker zorgt dat u 50 procent aan water bespaart bij het doortrekken.

De investering
Investeringen zoals de Upfall shower, duurzame keukenapparatuur, zonnepanelen en isolatie zijnslimme manieren om uw appartement duurzaam te maken en de waarde van uw woning eenvoudig te verhogen. Toch beschikken veel mensen niet over (genoeg) financiële middelen om dit te realiseren. Geld lenen is een optie waar vaak voor wordt gekozen.Met het geleende geld zijn zij namelijk voordeliger uit, omdat het appartement een duurzaam paleis is geworden. Wanneer u een financieringsvorm kiest met goede voorwaarden, zijn de kosten die u hieraan kwijt ben ook nog te overzien. U kunt dit regelen bij o.a. GeldLenen.nl

Bedrijvengids Geplaatst door
Geldshop

Geldshop

Nieuwe Duinweg 24, 2587 AD  Den Haag

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.