Reinigen kunststof kozijnen

Met regelmatig goed onderhoud verlengt u de levensduur van uw kunststof kozijnen. Aan een emmer met water heeft u voldoende. Zo houden uw kozijnen hun fraaie uiterlijk en voorkomt u aanslag.

Geplaatst door: Ploeg Kozijnen

Zo reinigt u uw kunststof kozijnen

Het schoonmaken van kunststof kozijnen is erg eenvoudig. U wast de kozijnen met een zachte, vochtige spons en water. Als schoonmaakmiddel gebruikt u een huishoudelijk middel. Dit moet een niet-schurend middel zijn op waterbasis. Gebruik geen reinigingsmiddelen op basis van o.a. ammoniak en chloorhoudende producten zoals bleekwater.

Speciale aandachtspunten

  • Nooit de kozijnen droog reinigen om krassen of schrammen op het oppervlak te voorkomen. 
  • Nooit overgaan tot het verven van de kozijnen.
  • Nooit de kozijnen reinigen met schuurmiddelen en agressieve stoffen of aromatische oplosmiddelen zoals wasbenzine, aceton, terpentine, petroleum, white-spirit e.d.

Scharnieren soepel houden

De scharnieren van kunststof kozijnen zijn voorzien van lagers. U doet er goed aan deze eens per jaar te smeren met wat olie. Dit geldt voor alle draaiende onderdelen van uw kozijnen. Let er wel op dat u deze onderdelen alleen invet met zuurvrije olie, zodat de delen zo soepel mogelijk blijven functioneren. 

Meer weten?

Bij Ploeg kozijnen adviseren we u graag over het reinigen en onderhouden van uw Ploeg kunststof kozijnen

Bedrijvengids Geplaatst door
Ploeg Kozijnen

Ploeg Kozijnen

Pesetaweg 45, 2153 PJ  Nieuw-Vennep

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.