Wat is eigenaarsbelang?

En wat kunt u er mee?

Geplaatst door: Knab

 

Als u een appartement koopt, hoeft u zelf geen opstalverzekering af te sluiten. Dit doet de Vereniging van Eigenaren.

Als de dekking van deze verzekering voor uw huis niet voldoende is, kunt via u inboedelverzekering het ‘eigenaarsbelang’ meeverzekeren.

Eigenaarsbelang: wat is dat eigenlijk?

Het eigenaarsbelang is een aanvullende dekking bij een inboedelverzekering. Dit kan aantrekkelijk zijn als u in een koopappartement woont en de VvE u onvoldoende dekking biedt bij schade. Een VvE gaat namelijk uit van de gemiddelde waarde van badkamers, keukens, vloeren, etc. in het gebouw. Niet zo handig als u deze voor veel geld hebt vervangen!

Hoeveel kunt u meeverzekeren?

Of en hoeveel eigenaarsbelang u kunt meeverzekeren, verschilt per inboedelverzekering. Sommige hanteren een maximale waarde van bijvoorbeeld € 5.000, terwijl andere juist geen maximumwaarde hebben. Sommige inboedelverzekeringen bieden deze dekking overigens helemaal niet aan. Let hier dus op bij het uitzoeken van een inboedelverzekering.

Waar moet u op letten?

Biedt een bepaalde verzekeraar de dekking eigenaarsbelang wel aan? Houd dan rekening met de premies en de voorwaarden. Deze kunnen flink verschillen per verzekeraar flink. Bij sommige verzekeraars kunt u bijvoorbeeld uw eigen risico afkopen en bij andere aanbieders is brand door eigen schuld bijvoorbeeld niet meeverzekerd.

Wilt u binnenkort een appartement kopen?

Dan kunt u vast wat hulp gebruiken met alle informatie die op u af komt. Lees alles wat u moeten weten - bijvoorbeeld over de VvE en over alle verzekeringen die u nodig hebt - in het gratis e-book ‘Appartement kopen’ van onze partner Knab

Bedrijvengids Geplaatst door
Knab

Knab

Meeuwenlaan 98-100, 1021 JL  Amsterdam

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.