Gerelateerde suggesties:

Wat is eigenaarsbelang?

En wat kunt u er mee?
LEES VERDER

 

Als u een appartement koopt, hoeft u zelf geen opstalverzekering af te sluiten. Dit doet de Vereniging van Eigenaren.

Als de dekking van deze verzekering voor uw huis niet voldoende is, kunt via u inboedelverzekering het ‘eigenaarsbelang’ meeverzekeren.

Eigenaarsbelang: wat is dat eigenlijk?

Het eigenaarsbelang is een aanvullende dekking bij een inboedelverzekering. Dit kan aantrekkelijk zijn als u in een koopappartement woont en de VvE u onvoldoende dekking biedt bij schade. Een VvE gaat namelijk uit van de gemiddelde waarde van badkamers, keukens, vloeren, etc. in het gebouw. Niet zo handig als u deze voor veel geld hebt vervangen!

Hoeveel kunt u meeverzekeren?

Of en hoeveel eigenaarsbelang u kunt meeverzekeren, verschilt per inboedelverzekering. Sommige hanteren een maximale waarde van bijvoorbeeld € 5.000, terwijl andere juist geen maximumwaarde hebben. Sommige inboedelverzekeringen bieden deze dekking overigens helemaal niet aan. Let hier dus op bij het uitzoeken van een inboedelverzekering.

Waar moet u op letten?

Biedt een bepaalde verzekeraar de dekking eigenaarsbelang wel aan? Houd dan rekening met de premies en de voorwaarden. Deze kunnen flink verschillen per verzekeraar flink. Bij sommige verzekeraars kunt u bijvoorbeeld uw eigen risico afkopen en bij andere aanbieders is brand door eigen schuld bijvoorbeeld niet meeverzekerd.

Wilt u binnenkort een appartement kopen?

Dan kunt u vast wat hulp gebruiken met alle informatie die op u af komt. Lees alles wat u moeten weten - bijvoorbeeld over de VvE en over alle verzekeringen die u nodig hebt - in het gratis e-book ‘Appartement kopen’ van onze partner Knab

Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen

Bekijk ook

Reacties

Knab
Professional
Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen