Zelf online je hypotheek afsluiten

Heb je genoeg kennis van hypotheken? Dan kan het interessant zijn om zelf online je hypotheek af te sluiten. Je bespaart hiermee tenslotte op de advieskosten. Maar hoe gaat dit in z’n werk? En waar moet je rekening mee houden?

Geplaatst door: Knab

Hypotheek sluit aan bij jouw persoonlijke situatie

Veel hypotheken die je online kan afsluiten zijn een soort ‘onze size fits all’. Terwijl een hypotheekadviseur eigenlijk altijd maatwerk levert, zodat de hypotheek die jij afsluit, past bij je persoonlijke situatie.

Ga daarom goed na of de hypotheek die jij op het oog hebt, ook echt past bij wat je nodig hebt. Lees de voorwaarden goed door en probeer eventueel advies in te winnen bij vrienden of familie.

Ga niet overhaast te werk

Eén van de redenen om zelf online je hypotheek af te sluiten, is dat het sneller kan gaan dan via de adviseur. En als je echt wilt, kan het ook heel snel. Je vult je gegevens in, drukt op de knop en je hebt de hypotheek aangevraagd. Maar weet je welke voorwaarden gunstig zijn voor jou? En welke rente en rentevaste periode je moet kiezen?

Probeer dus niet te snel jouw hypotheek af te sluiten, maar neem de tijd. Vergelijk je mogelijkheden en de voorwaarden. Zo zit je straks niet vast aan een hypotheek die niet bij je past.

Vergeet de verzekeringen niet

In veel gevallen eisen hypotheekaanbieders dat je verschillende verzekeringen afsluit als je een hypotheek afsluit en een huis koopt. De overlijdensrisicoverzekering is bijvoorbeeld een bekende en de opstalverzekering komt ook vaak voor. Verdiep je hier dus ook in. Zonder die verzekeringen loop je de kans dat je aanvraag afgewezen wordt.

Zie geen aanbieders over het hoofd

Misschien wil jij jouw hypotheek afsluiten via een website met verschillende aanbieders. Of ga je rechtstreeks naar de site van een hypotheekaanbieder waarvan jij weet dat je daar zelf je hypotheek kan afsluiten. Maar op deze manier zie je mogelijk allerlei andere geldverstrekker over het hoofd, die voor jou misschien veel interessanter zijn. Verdiep je dus goed in het aanbod.

Denk na over je toekomst

Kies jouw hypotheek niet alleen aan de hand van een hypotheekrente vergelijking. Denk ook na over je toekomst. Wat nu bij je past, geldt over een paar jaar misschien niet meer. Wil je met een paar jaar misschien gaan verbouwen of verduurzamen? Neem dat nu alvast mee, op een later moment is je hypotheek niet zo 1,2,3 aangepast.

Bedrijvengids Geplaatst door
Knab

Knab

Meeuwenlaan 98-100, 1021 JL  Amsterdam

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.