Grote energiebesparing voor VvE’s

Grote energiebesparing voor VvE’s: Realiseert u zich dat gedurende de hele dag de verlichting in de lift brandt, terwijl de lift nog geen 5% van deze tijd wordt gebruikt? Onnodig stroomverbruik is een belasting voor het milieu en vooral ook uw portemonnee

Geplaatst door: Liftonderhoud Nederland

Grote energiebesparing voor VvE's 

Realiseert u zich dat gedurende de hele dag de verlichting in de lift brandt, terwijl de lift nog geen 5% van deze tijd wordt gebruikt? 

Met ons Automatic Light System® is onnodig stroom verbruiken verleden tijd. Het Automatic Light System® schakelt de verlichting in de lift uit wanneer de lift niet wordt gebruikt, met als gevolg: 95% lager stroomverbruik. 

Wanneer u Automatic Light System® combineert met onze LED-verlichting zorgt dit al snel voor energiebesparing. Zo heeft u de eerste jaarlijkse besparing van 260 euro op uw elektriciteitsrekening al te pakken. 

Hoe werkt het Automatic Light System®?

Automatic Light System® bestaat uit een regelaar en drie bewegingsmelders. Sensoren op het kooidak herkennen niet alleen beweging in de cabine maar ook de bewegingen van de liftdeuren.

Zodra er een beweging wordt gedetecteerd, zoals bijvoorbeeld een deur of een persoon die beweegt zal de cabineverlichting gaan branden, deze blijft branden zolang er beweging in de cabine wordt gedetecteerd.

Besparing

In liften zonder detectiesysteem brandt de cabineverlichting 24 uur per dag, terwijl de gemiddelde lift in totaal slechts 1 uur per dag (bij 120 bewegingen) in gebruik is. De overige 23 uur had de verlichting gewoon uit kunnen zijn. Wanneer u het Automatic Light System® combineert met LED verlichting kunt u de volgende besparing realiseren:

 

TL zonder ALS®

LED met ALS®

Aantal

3

4

Soort

36W TL

5W LED

Starter/ballast

10W p .st

Brandduur

24 uur per dag

1 uur per dag

1 kW/h

€ 0,22

€ 0,22

Levensduur

5.000 u

40.000 u

Kosten/jaar

€266

€1,60

 

Energiebesparing per jaar

€264,40

 

Modernisering 

Ook het moderniseren van de lift kan een mooie kans zijn om uw lift verder te verduurzamen. Bij modernisering wordt de lift teruggebracht naar de laatste tand van de techniek. Dit zorgt voor kostenbesparing op verbruik, veiligere liftsituatie en zorgt tevens voor minder storingen. Door bijvoorbeeld de liftaandrijving te vervangen kunt u een energiebesparing tot wel 75% realiseren. 

We hebben voor u de mogelijkheden voor het energiezuiniger maken van de lift op een rijtje gezet:

  • Efficiënte inzet van de lift. 
  • De lift alleen energie laten gebruiken wanneer de lift het echt nodig heeft. 
  • Besparen op de randvoorzieningen, denk hierbij aan het optimaliseren van de verwarming van bijvoorbeeld de machinekamer. 
  • Energie terug leveren aan het gebouw. Hierbij werk de lift als het ware als een dynamo, hierbij wordt de energie bij een rit opgeslagen en terug geleverd aan bijvoorbeeld de gebouwverlichting. 
  • Energiebesparende liftonderdelen, denk hierbij aan LED-verlichting in de lift, maar ook in de machinekamer. 
  • Een goed vervoersplan gericht op energiezuinigheid. 


Advies

Dat iedere lift en situatie anders is dat begrijpen wij. Liftonderhoud is er voor u en uw liftinstallatie. Wilt u graag een passend advies over uw mogelijkheden en liftsituatie? Neem contact op met 085 – 3019968 of vul ons contactformulier in en wij nemen binnen 48 uur vrijblijvend contact met u op.

Bedrijvengids Geplaatst door
Liftonderhoud Nederland

Liftonderhoud Nederland

Smitspol 20J, 3861 RS  Nijkerk

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.