Handmatige of automatische slagbomen?

We krijgen vaak de vraag of er gekozen moet worden voor handmatige of automatische slagbomen voor de afsluiting van een parkeerterrein. In dit artikel beschrijven we de verschillen en helpen we jou de juiste keuze maken.

Geplaatst door: Eureka Access Solutions

Automatische slagboom

Om de toegang tot een parkeerterrein te controleren kies je tussen een automatische of handmatige slagboom. De namen maken ook direct het verschil in bediening duidelijk. Daar hoeven we het niet over te hebben. Maar waarom wordt er meestal gekozen voor automatische slagbomen?

Het voordeel van een automatische slagboom zit ‘m erin dat je geen personeel belast met de taak om de toegang te reguleren, en bewoners dit ook niet zelf hoeven te doen. De slagboom werkt volledig automatisch en in combinatie met kentekenherkenning of een los systeem waarmee kaarten of handzenders gescand kunnen worden.

Daarnaast verklein je met een automatische slagboom de kans op fouten en verhoog je het beveiligingsniveau. 

Wanneer jij geen loket bij de toegang tot het terrein hebt, is een automatische slagboom de perfecte keuze. Het plaatsen van een intercom bij de slagboom is dan namelijk genoeg om op de juiste manier te communiceren met de bezoekers.

Handmatige slagbomen

Het grote voordeel van een handmatige slagboom is dat je deze niet hoeft aan te sluiten op het elektriciteitsnet. Het is een kwestie van plaatsen en je bent klaar. Ideaal voor toegangswegen waar je de toegang wilt ontzeggen, maar waarvoor een wat duurdere, automatische slagboom onnodig is.

De handmatige slagbomen zijn eenvoudig af te sluiten. De boom optillen wordt daardoor onmogelijk. Perfect om indringers te weren. Daarnaast is deze oplossing kostentechnisch een stuk interessanter. 

Nadeel handmatige slagbomen

De handmatige slagbomen zijn alleen praktisch wanneer het sporadisch voorkomt dat iemand onder de slagboom door moet. Of als de toegang alleen binnen bepaalde tijdsloten moet worden verhinderd.

Bij drukke appartementencomplexen raden wij altijd automatische slagbomen aan. Dit omdat deze ook te koppelen zijn met softwaresystemen waardoor je nóg beter inzicht krijgt in de doorstroom. Bezoekers worden dan altijd automatisch geregistreerd.‎

Advies nodig?

Advies nodig over de beste toegangscontrole-oplossing voor jouw parkeerterrein? Plan een gratis adviesgesprek. Tijdens dat gesprek nemen we jullie behoeften en wensen door. Wij kunnen je al tijdens het gesprek aangeven wat de best mogelijke optie is. Bezoek onze website of stuur een mailtje naar info@eureka-as.nl

Bedrijvengids Geplaatst door
Eureka Access Solutions

Eureka Access Solutions

Industrieweg 14 H, 5753 PC  Deurne

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

-Kennisbank Meer van Eureka Access Solutions
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.