Heeft het weer effect op uw lift

Het winterweer levert buiten prachtige plaatjes op en doet de schaatskoorts aanwakkeren. Maar welk effect heeft dit op de werking van uw lift? Dat leggen wij u uit in deze blog.

Geplaatst door: Liftonderhoud Nederland
Hydraulische olie

Temperaturen beneden nul kunnen grote schommelingen veroorzaken in de temperatuur van de hydraulische olie. Daalt de temperatuur doordat de hydraulische unit van de lift in een onverwarmde ruimte staat, dan wordt de olie kouder en dus dikker.

Dit kan problemen veroorzaken in het hydraulisch systeem waardoor de lift onregelmatig kan gaan nivelleren en een afwijkend rijgedrag kan krijgen. Om dit te voorkomen is het van belang de machinekamer op een constante en voldoende temperatuur te houden of om een tankverwarmer in het hydraulische oliereservoir te laten installeren.

Geleidingrails

Uitdroging van het smeermiddel op de geleidingrails kan worden veroorzaakt door het koude weer. Door uitdroging ontstaat er meer wrijving tussen de rails en de lift met als gevolg dat de lift tijdens het rijden een vreemd geluid gaat maken of trager loopt. Mocht u dit opmerken dan kunt u contact met ons opnemen voor het inplannen van een monteur.

Noodaccu’s

De meeste liften zijn voorzien van een accu back-upsysteem welke in werking treedt als de stroom uitvalt. Stroomleidingen buiten kunnen door de koude wind, sneeuw en ijzel een tijdelijke dip veroorzaken in het stroomnet. Onze monteurs controleren nu extra of de noodaccu’s volledig zijn opgeladen en in goede conditie zijn.

‎‎

Bedrijvengids Geplaatst door
Liftonderhoud Nederland

Liftonderhoud Nederland

Smitspol 20J, 3861 RS  Nijkerk

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.