Het Politiekeurmerk Veilig Wonen

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een kenmerk dat een erkend PKVW-bedrijf mag afgeven als uw woning aan bepaalde veiligheidseisen voldoet.

Geplaatst door: Veiligheids-sloten.nl

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen


Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een kenmerk dat een erkend PKVW-bedrijf mag afgeven als uw woning aan bepaalde veiligheidseisen voldoet. PKVW-bedrijven worden gecertificeerd en gecontroleerd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en daaraan verbonden instellingen. Het Politiekeurmerk bestaat in twee varianten, voor nieuwbouw en voor bestaande bouw, waarbij de regels voor de nieuwbouw scherper zijn. Voldoen aan het eisen van het keurmerk maakt uw huis en uw spullen niet alleen veiliger, het geeft bij veel verzekeraars ook korting op de inboedel en/of opslagverzekering.

Het PKVW & Kerntrekken

Omdat inbrekers voortdurend nieuwe methoden en technieken toepassen, moeten ook de eisen die het PKVW stelt voortdurend aangepast worden. In de handleiding voor het PKVW wordt kerntrekbeveiliging aangeduid als cilindertrekbeveiliging. Voor nieuwbouw is kerntrekbeveiliging al langer de norm, maar na een versnelde invoering is sinds 1 april 2014 kerntrekbeveiliging ook verplicht voor bestaande bouw. De versnelde invoering is een gevolg van de dramatische toename in het gebruik van kerntrekken bij woninginbraken. De niet plezierige boodschap is dat zonder kerntrekbescherming uw spullen volgens de politie niet meer als veilig beschouwd kunnen worden. Volgens het PKVW moet een cilinderslot een SKG keurmerk van drie sterren hebben of beslag met eenzelfde keurmerk, eventueel kan beslag met een SKG keurmerk voorzien twee sterren ook afdoende zijn mits het specifiek van kerntrekbeveiliging is voorzien.

Bedrijvengids Geplaatst door
Veiligheids-sloten.nl

Veiligheids-sloten.nl

Schulpplein, 3087 NA  Rotterdam

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.