Hoe lang voordat een laadpaal staat?

Hoe lang duurt het voordat een laadpaal geïnstalleerd is en u hier gebruik van kunt maken? We leggen het proces uit en vertellen hoe lang de installatie duurt.

Geplaatst door: Dutch Charge BV

De installatie van een laadpaal is van belang om elektrisch te kunnen rijden. Maar hoe lang duurt het dan precies voordat een laadpaal geïnstalleerd is en u hier gebruik van kan maken? We vertellen u meer over de duur, welke stappen er nodig zijn bij het installeren van een laadpaal en waarom u zou moeten kiezen voor een laadpaal van Dutch Charge.‎

Wat zijn de stappen bij installatie van een laadpaal?

Voordat een laadpaal geïnstalleerd kan worden zijn er al stappen nodig om te bepalen of er behoefte is aan de installatie van een of meerdere laadpalen. Dit neemt de VvE op zich. Alle stappen op een rijtje:

Is er behoefte aan een laadpaal?

De VvE stelt vast of er behoefte is aan een of meerdere laadpalen. Ook wordt hierbij gekeken naar het type laadpaal dat nodig is en op welke plek de laadpaal of laadpalen geïnstalleerd moeten worden. 

Aanvraag

Indien er voldoende vraag is naar laadpalen dient de VvE een aanvraag in bij een leverancier van laadpalen, zoals Dutch Charge. Naast het vooronderzoek dat de VvE al heeft gedaan kijkt Dutch Charge dan ook nog naar de wensen en de situatie ter plaatse.‎

Vergunningen

Het is mogelijk dat er bepaalde vergunningen nodig zijn van de gemeente voor de laadpalen geplaatst mogen worden. Om vertraging te voorkomen is het verstandig om deze op tijd aan te vragen.

Installatievoorbereidingen

Voor de laadpalen daadwerkelijk geplaatst kunnen worden moeten er voorbereidende werkzaamheden gedaan worden, zoals sleuven voor kabels graven. En eventueel elektra verleggen.

Installatie van de laadpaal

Bij Dutch Charge werken enkel professionals die snel en vakkundig de laadpaal plaatsen en aansluiten op de elektriciteitsvoorziening. Voor de laadpaal in gebruik wordt genomen testen de technici of deze veilig en operationeel is.

Oplevering & onderhoud

De laadpaal wordt officieel opgeleverd en in gebruik genomen. Er zijn geen zorgen nodig over het onderhoud, want dat neemt Dutch Charge op zich.

Hoe lang duurt het om een laadpaal te laten installeren?

Hoeveel tijd het kost om een laadpaal te installeren hangt af van verschillende factoren zoals de locatie, voorbereidende werkzaamheden die nodig zijn en het type laadpaal. Over het algemeen kan het proces enkele weken tot enkele maanden duren:‎

- Vooronderzoek en aanvraag: 1-2 weken
- Offertes en goedkeuring: 1-2 weken
- Vergunningen: 2-6 weken (afhankelijk van de lokale regelgeving)
- Installatievoorbereidingen: 1-2 weken
- Installatie en inbedrijfstelling: 1-2 dagen
- Totale tijdsduur: 6-12 weken

Waarom kiezen voor een laadpaal van Dutch Charge?

‎Dankzij onze uitgebreide ervaring en expertise in de installatie van laadpalen worden laadpalen van Dutch Charge snel en vakkundig geïnstalleerd. Bovendien zijn onze laadpalen voorzien van een RFID kaartlezer die laden snel en gemakkelijk maakt. 

Klantgericht & flexibel

Door klantgericht te werken heeft u van het eerste contact tot de uiteindelijke installatie en nazorg een goede ervaring. We begeleiden u gedurende het hele proces, zodat dit soepel en stressvrij verloopt. Doordat we meerdere laadoplossingen aanbieden zijn we bovendien flexibel. 

Door te kiezen voor een laadpaal van Dutch Charge, profiteer je van een soepele en efficiënte installatie, hoogwaardige producten en uitstekende ondersteuning, waardoor je snel en veilig kunt genieten van de voordelen van elektrisch rijden.

Bedrijvengids Geplaatst door
Dutch Charge BV

Dutch Charge BV

Pieter Oosterhuisstraat 2, 1087 HT  Amsterdam

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

-Kennisbank Meer van Dutch Charge BV
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.