VKG Recycle

Kunststof kozijnen recyclen? Ja natuurlijk. De VKG heeft een recyclesysteem dat oude kozijnen voor u inzamelt en verwerkt. Zonder gedoe en kostendekkend.

Hergebruik kunststof kozijnen

Oude kunststof kozijnen zijn uitstekend geschikt voor hergebruik. De VKG heeft een recyclesysteem dat oude kozijnen voor u inzamelt en verwerkt. Zonder gedoe en kostendekkend. En met een nieuwe generatie duurzame kunststof kozijnen als resultaat. Lever oude kozijnen dus in en maak een punt van duurzaam renoveren.

Hoe werkt het?


Gaat u ook voor 100% recyclen?

Veel woningen uit de jaren '50, '60 en '70 zijn rijp voor renovatie. Het aanbod van oude kunststof kozijnen neemt de komende tijd dus spectaculair toe. Tijd om in actie te komen! Het VKG Recyclesysteem verwerkt nu ongeveer 75 procent van alle oude kunststof kozijnen. Samen met VvE’s, woningcorporaties en gemeenten kunnen we daar 100 procent van maken. Zet duurzaam renoveren op de agenda en neem recycling van kunststof kozijnen standaard op in aanbestedingen.

Lever oude kunststof kozijnen in

Oude kunststof kozijnen bevatten hoogwaardige materialen, zoals metaal, rubber en PVC. Recycling levert weer een schone PVC-korrel op, die de basis vormt voor nieuwe kunststof kozijnen. Het mooie is, dat we dit proces tien keer kunnen herhalen, zonder kwaliteitsverlies. Een duurzaam hoogstandje, waaraan u kunt bijdragen. Laat uw oude kunststof gevelelementen (zonder glas of andere vervuiling) kosteloos achter bij een inzamelpunt. Kijk op www.vkgkozijn.nl/recycle voor een VKG-inzamelpunt bij u in de buurt, of informeer naar de mogelijkheid om een container op uw bouwlocatie te plaatsen.

Over de VKG

De VKG is de branchevereniging voor de hele keten van bedrijven die zich bezighouden met de toelevering, productie, montage en recycling van kunststof kozijnen. De leden en hun producten voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Dit geldt ook voor het VKG Recyclesysteem, dat ondersteund wordt door het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

VKG Recycle

Correspondentieadres
Postbus 1496
3430 BL Nieuwegein

Contactgegevens
T (030) 750 98 01
E recycle@vkgkozijn.nl
W www.vkgkozijn.nl/recycle

Bedrijvengids Geplaatst door
Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie (VKG)

Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie (VKG)

Einsteinbaan 1, 3439 NJ  Nieuwegein

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Benkunstof
8 jaar geleden
kunststof Recyclesysteem is al oud maar het nadeel is dat de sterkte van het product door veelvuldig te verwarmen afneemt en voor kozijnen mindergeschikt is er zal altijd een toevoeging moeten plaats vinden, menging van oud en nieuw. Maar de intentie om de kozijnen in te nemen en te recycleren juich ik toe.
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.