Duurzame noodverlichting

Duurzame noodverlichting zonder onderhoud. Tritium Lights zijn verlichte vluchtrouteaanduidingsbordjes, gebaseerd op de werking van tritiumgas.

Geplaatst door: Escape Light B.V.

Ze werken volledig zonder accu’s, lampjes en aansluitkabels en geven toch licht gedurende 15 jaar (en langer).

Productontwikkelingen op het gebied van noodverlichting lijken steeds sneller te gaan. De branche heeft ten opzichte van 10 jaar geleden een professionaliseringslag gemaakt, waarbij installateurs een belangrijke rol hebben gespeeld. Een paar jaar geleden is bij vluchtwegaanduiding de gang gemaakt naar ledtechnologie en op dit moment is bijna de helft voorzien van een energiezuinige lichtbron. De energiebesparing bij LED’s in vluchtwegaanduiding is al aanzienlijk. Meestal branden de bordjes met de bekende pictogrammen dag en nacht en een TL als lichtbron verbruikt meer energie dan een led. Bij tritium noodverlichting verbruikt de lichtbron in tegenstelling tot LED- en TL noodverlichting helemaal geen energie.

 

Tritium Lights

Tritium Lights worden verlicht met lichtbronnen die bestaan uit glazen buisjes, die inwendig gecoat zijn met een fluorescerend poeder en zijn gevuld met tritiumgas. Tritiumgas (3H) is een isotoop van waterstof, dat zwakke bètastraling (elektronen) uitzendt. Deze elektronen activeren de fluorescerende coating, waardoor de buisjes continu licht uitstralen. Het is te vergelijken met een TL-lamp waarbij echter de stroom door de TL-lamp vervangen is door tritiumgas. Daarom is er geen elektrische aansluiting nodig!

Escape Light B.V.

Zonder dat u het wellicht wist, heeft u al kennisgemaakt met deze vorm van vluchtrouteaanduiding. De gangpadverlichting en aanduiding van nooduitgangen in vliegtuigen worden al meer dan 50 jaar voorzien van Tritium Lights. Door voortdurende research en verbetering van de producten is de fabrikant er in geslaagd een ongeëvenaarde lichtopbrengst en lichtverdeling te realiseren. Tritium Lights voldoen aan Europese en internationale voorschriften en zijn toegelaten door het Ministerie van VROM. Escape Light B.V. is al sinds 2005 exclusief importeur voor Europa van Tritium Lights.

Tritium (symbool T of 3H) is een isotoop van waterstof met in de atoomkern een proton en twee neutronen. Tritium is bij standaardtemperatuur en -druk een gas, net als waterstof. Tritium is radioactief met een halveringstijd van ongeveer 12,26 jaar. De laag-energetische elektronen (bètastralen) van tritium dringen niet door de menselijke huid heen. Het is alleen gevaarlijk als het in grote hoeveelheden wordt opgenomen. De lage energie van de straling maakt het ook moeilijk deze te detecteren. Tritium komt in de natuur voor door de interactie van kosmische straling met deuteriumkernen in waterdamp in de atmosfeer. Het wordt wel gebruikt in atoomwapens en in experimentele installaties voor kernfusie omdat het relatief makkelijk kernfusie ondergaat. Het vindt ook toepassing in lichtgevende stoffen, zoals horlogewijzers en de hierboven beschreven vluchtwegsignalering.

Klik hier voor meer informatie.

Bedrijvengids Geplaatst door
Escape Light B.V.

Escape Light B.V.

Valsteeg 8, 7751 RK  Dalen

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.