jarenlang daglicht

Er zijn vele benamingen voor een daglichtbuis, zoals solar lighting tube, light tube, solar tube, lichtkoker, spiegelbuis, daglichtspot, zontunnel et cetera

Geplaatst door: Lightway Nederland

De light tube met jarenlang daglichtplezier!

Er zijn vele benamingen voor een daglichtbuis, zoals solar lighting tube, light tube, solar tube, lichtkoker, spiegelbuis, daglichtspot, zontunnel et cetera. Hoe ze ook genoemd worden, ze beogen allemaal het zelfde doel. Meer daglicht in huis of werkplek brengen waar ramen dit niet kunnen of niet gewenst zijn. Hoe de light tubes van Lightway dit doen met de vijf verschillende modellen wordt op deze pagina uitgelegd. En vooral ook wat de lichtbuizen zo uniek maakt in vergelijking met de andere systemen in de markt. Waarom blijft de lichtopbrengst van deze systemen tientallen jaren gelijk, een unieke prestatie.

Hoe werken de light tubes van Lightway?

De kristalglazen koepel op het dak vangt daglicht op en leidt dit de hoogreflecterende daglichtbuis in, waarna het daglicht door de diffuser optimaal in de te verlichten ruimte wordt verspreid. Lightway levert op de lichtdoorlatende en reflecterende onderdelen van een daglichtbuis een unieke hoogstaande kwaliteit, die men bij andere daglichtsystemen niet vindt: kristalglazen koepel en glazen diffuser in plaats van kunststof. En een vaste zilver- en silicium oxidelaag in de daglichtbuis in plaats van opgeplakte folie.

Daarnaast heeft Lightway ook nog een unieke gepatenteerde oplossing (Blue Performance) ontwikkeld tegen het probleem van de koudebrug die een lichtbuis zonder Blue Performance kan vormen. De Blue Performance is een isolatie-element met dubbel of tripel anti-reflecterend glas en Argongas. Deze kouderbugonderbreker wordt aangebracht in de isolatieschil van dak of muur. De thermische brug wordt hiermee geheel opgeheven en condensproblemen worden hiermee dus voorkomen.

De unieke eigenschappen van een lichtkoker uit de Crystal serie.

4_2

Lightway lichtkokers hebben een koepel van kristal glas en laten 99,9% van gehele daglichtspectrum door, dus kleurecht licht.
De Lightway Crystal serie is verkrijgbaar in liefst 4 diameters (152mm, 220mm, 320mm en nu ook in 520mm!).
Lightway lichtbuizen zijn duurzaam en verouderen niet, geven tientallen jaren dezelfde daglichtopbrengst.
Ze zijn krasvast waardoor er geen vuil hecht of krassen de lichtdoorgang negatief beïnvloeden.
Ze zijn ongevoelig voor UV-straling en vergelen niet zoals dit bij kunststof wel kan gebeuren.
De kristallen lichtkoepels zien er prachtig uit op het dak.

Lightway Crystal dome

Intelligent Ray Catcher Glass (iRCG) technologie staat voor het gebruik van uniek natriumkalium (en kristal-)glas, anti-reflectielagen en een hoogwaardig technologisch ontworpen vorm en structuur. Het uitzonderlijke vermogen om indirect zonlicht tijdens bewolkte dagen op te vangen en de stralenbundel naar de lichtbuis te richten, garandeert een fantastische prestatie onder alle lichtomstandigheden. De iRCG techniek zorgt voor een langere levensduur, kleurvastheid, weerstand tegen agressieve lucht, en een zelfreinigend vermogen.

Daglichtbuis: 25 jaar garantie op spiegeloppervlak

Lightway_daglichtbuis

De spiegelende oppervlakte van de daglichtbuis heeft een gerichte reflectiewaarde bij een richthoek van 45 graden van 98%. Dit zorgt ervoor dat het daglicht optimaal door de buis naar de diffuser wordt geleid resulterend in een maximale lichtopbrengst. Bovendien kunnen met een dergelijk gladde spiegelbuis grote afstanden worden gerealiseerd voor daglichttransport.

Het superreflecterende oppervlak van de lichtbuis is te danken aan het gebruik van de vacuüm plasma techniek waarbij een hoogreflecterende laag op de aluminium grondlaag wordt aangebracht. Belangrijkste plasma bestanddelen zijn zilver en silicium. Hierdoor ontstaat een homogeen, superreflecterend, flexibel en mechanisch duurzaam oppervlak. Kwalitatief zo hoogwaardig dat de fabrikant wel 25 jaar garantie geeft op het spiegelende oppervlak van uw Lightway daglichtsysteem.

De Lightway diffuser

De plafondplaat (diffuser) is gemaakt van natriumkalium glas met een speciale antireflectielaag. Deze laag voorkomt dat het licht terug de buis in kaatst. De Lightway diffuser bezit daarmee het vermogen om het daglicht door te laten, te versterken, richten en gelijkmatig te verdelen, zonder het gezonde en natuurlijke kleurlichtspectrum negatief te beïnvloeden.

 

 

Bedrijvengids Geplaatst door
Lightway Nederland

Lightway Nederland

Dr. Welfferweg 21 B, 3615 AK  Westbroek

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.