Inspecties CLV of individueel RGA kanaal

GUTS Installatietechniek kan u voorzien in al uw wensen met betrekking tot camera inspecties van uw CLV systeem of individuele rookgaskanalen.

KEURINGEN EN INSPECTIES

Combiketels produceren verbrandingsgassen die schadelijke stoffen bevatten voor de gezondheid. Daarom moeten deze gassen direct naar buiten worden afgevoerd. Woningen in een appartementencomplex zijn vaak voorzien van een collectieve rookafvoer waar per woning de combiketel op is aangesloten. Deze rookgasafvoersystemen hebben een theoretische levensduur en zijn aan slijtage onderhevig. Vandaar dat het nodig is om een (camera)inspectie uit te laten voeren naar de toestand en de werking van de het rookgasafvoersysteem. Als de verbrandingsgassen onvoldoende worden afgevoerd of elders in het gebouw terecht komen, kan dit leiden tot koolmonoxidevergiftiging. Koolmonoxide is een reukloos, smaakloos en giftig gas dat kan leiden tot bewusteloosheid, coma, blijvende hersenschade en zelfs overlijden.

Aansluitingen in de woning kunnen door ondeuglijk beugelen lossschieten, metalen rookgasafvoerbuizen kunnen corroderen en vervanging van de VR-combiketel door een HR-combiketel kan verstoringen veroorzaken in het collectieve rookgaskanaal. Verder is het van belang dat de bodemsecties van de collectieve rookgaskanalen schoon en droog zijn.

Waarom inspectie?

Niet altijd is er bij de VvE, woonstichting of gebouweigenaar bekend dat er wijzingen aan de verwarmingsinstallatie worden aangebracht. Wijzigingen in zowel het collectief systeem als de installaties binnenshuis dienen onderling gedeeld te worden om een veilig woonklimaat voor alle bewoners te kunnen blijven garanderen. Bij een (camera)inspectie worden de collectieve- en individuele rookgaskanalen gecontroleerd op een juiste en veilige werking. Hiervan wordt een volledig inspectie- en adviesrapport opgesteld. De NPR 3387-45 : 2017 ligt aan de basis van onze rapportage. Onze inspectie camera heeft een maximaal bereik van 60 meter en de foto’s worden opgeslagen in HDR-kwaliteit.

 

Bedrijvengids Geplaatst door
GUTS Installatietechniek B.V.

GUTS Installatietechniek B.V.

Mijlstraat 20, 5281 LL  Boxtel

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.