Groengevels optimaal onderhouden

Groengevels zijn in de architectuur en stedenbouw niet meer weg te denken. De impact van groengevels op de samenleving is groot.

Geplaatst door: Eurosafe Solutions BV

Zo ontstaat er meer zuivering van lucht, wordt de omgeving vergroend, vormt zich bij regenval een retentiebuffer én wordt hittestress beter bestreden. Deze groene longen van de stad moeten wel onderhouden worden. Wat als conventionele middelen zoals hoogwerkers en steigers niet haalbaar zijn?

 

Snoeien, bestrijding van plagen en ziekten, periodieke controle van het irrigatiesysteem én het toedienen van voeding. Allemaal terugkerend onderhoud en ook het behoud voor een optimaal functionerende verticale tuin. Om inzicht te krijgen in hoe veilig dit onderhoud te plegen draagt ontwerpen in 3D een belangrijk steentje bij.

 

 

 In de ontwerpfase van een object wordt de basis voor een succesvolle uitvoerings- en exploitatiefase gelegd. Succes op het gebied van esthetische waarde, leefbaarheid, kosten, duurzaam en veiligheid. De gevaren en risico’s voor veilig werken zijn voor Eurosafe Solutions middels 3D ontwerp eenvoudig inzichtelijk te maken. Met het toepassen van oplossingen in dit 3D ontwerp worden deze risico’s weggenomen of beperkt, zonder dat het de esthetische waarde aantast.

 

Op maat gemaakte oplossingen

 

Innovatieve en op-maat-gemaakte oplossingen bieden uitkomst, wanneer gangbare middelen de groengevels in het exterieur of interieur niet bereiken. Een hoogwerker of steiger is vaak niet toereikend. Door het frequente onderhoud ook kostbaar om in te zetten. Eurosafe Solutions heeft de kennis en kunde in huis om onafhankelijk en conform wetgeving de knelpunten bij groengevelonderhoud op te lossen of te beperken. Wij staan voor een veilige werkplek voor de eindgebruiker.

 

 

Ons advies is mogelijk in de volgende fases, waarbij advies in de ontwerpfase uiteindelijk de meest voordelige en esthetisch verantwoorde optie is:

 

  1. Ontwerpfase
  2. Uitvoeringsfase
  3. Exploitatiefase

 

Naast adviseren in alle fases ontzorgen wij ook. Plaatsing van oplossingen tijdens de uitvoeringsfase én onderhoud of gerichte trainingen in de exploitatiefase.

 

 

Bij het adviseren volgen we de laatste normen en wetgeving, waaronder de arbeidshygiënische strategie (AHS). Het uitgangspunt is bij de AHS is eerst te kijken naar de bronaanpak, het wegnemen van het gevaar, en als laatste naar de persoonlijke beschermingsmiddelen. In dit laatste geval is voor het onderhoud getraind en gecertificeerd personeel noodzakelijk. De risico’s voor veilig onderhoud zijn in dat geval namelijk het grootst. Onderstaande illustratie geeft duidelijkheid:

Wat kunt u van Eurosafe Solutions verwachten?

 

Samen met u inventariseren we de wensen en noodzaak ten aanzien van het onderhoud. Afhankelijk van de fase waarin wij betrokken worden, volgt daaruit een plan van aanpak.

 

 

Risico analyse
Wanneer wij in de ontwerpfase adviseren, maken we onder andere de risico’s voor u inzichtelijk en definiëren we de beheersmaatregelen. Vervolgens worden deze in een plan van aanpak met u doorgenomen. U heeft vanaf het ontwerp inzicht in de risico’s van een groengevel. Uiteraard maken wij ook RI&E’s in de uitvoerings- en exploitatiefase. 

 

 

Installatie
Tijdens de uitvoeringsfase worden de beheersmaatregelen geïnstalleerd door geschoold en gecertificeerd personeel. Wanneer u in deze fase de voorzieningen laat aanbrengen, bespaart u kosten. De middelen worden bovendien esthetisch geïntegreerd.

 

 

Onderhoud na oplevering
In de exploitatiefase bekijken we eerst wie verantwoordelijk is gesteld voor het gevelonderhoud. Afhankelijk daarvan adviseren wij u over het trainen van hoveniers (wanneer onderhoud bij hoveniers is belegd) of over het inzetten van een door ons gespecialiseerd en opgeleid onderhoudsteam. Zij zijn IRATA level 3 gecertificeerde rope access specialisten.

 

 

Keuring en onderhoud
De aangebrachte beheersmaatregelen moeten periodiek worden gekeurd en, indien noodzakelijk, onderhouden worden. Ook dat regelen wij voor u. Ons team van inspecteurs staat voor u klaar en neemt uw keringsadministratie van u over.

 

 

Uw groengevel, onze zorg. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

 

Bedrijvengids Geplaatst door
Eurosafe Solutions BV

Eurosafe Solutions BV

Conradstraat 15, 8013  Zwolle

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.