Is infrarood verwarming de toekomst?

Infraroodverwarming kan gebruikt worden als hoofd- en bijverwarming. Het is echter vooral geschikt voor het verwarmen van ruimtes die weinig of onregelmatig gebruikt worden.

Geplaatst door: Heating Group International

De infraroodpanelen werken anders dan standaard convectoren die de lucht verwarmen. Infrarood stralingspanelen werken met straling die direct voelbaar is, waardoor er snel een aangename temperatuur bereikt wordt. De verwarmingspanelen kunnen zowel aan het plafond als de muur geplaatst worden. Daarnaast hebben ze alleen maar een stopcontact in de buurt nodig, waardoor ze erg makkelijk te plaatsen zijn om gericht te verwarmen. Maar hoe werkt het Ir paneel in de woonkamer? Wat zijn nou precies de voordelen van het gebruik met infrarood? Hoe zit het met kantoor of werkplek? We bespreken dit verder in deze blog. 

Hoe werkt de infrarood verwarming in de woonkamer?

Zoals aangegeven heeft infrarood verwarming een snelle opwarmtijd. Dit komt omdat het niet de hele ruimte verwarmd, maar direct mensen en objecten aanstraalt. Hierdoor ontstaat er snel een hoge gevoelstemperatuur. Uiteindelijk wordt de ruimte ook verwarmd, door de straling die deze mensen en objecten zelf ook weer uitstralen. Verder zal er minder lucht circulatie worden aangebracht, waardoor er geen verplaatsing van stof is. De warmte kan tot ongeveer 3 meter gevoeld worden. De infrarood verwarming in de woonkamer kan makkelijk geïnstalleerd worden, omdat er geen verbouwing nodig is in de kamers. Het paneel kan gemonteerd worden aan het plafond of aan de muur, waardoor er zeer gericht verwarmd kan worden. Verder zal er niks tussen het paneel en jou zitten en zal je een optimale warmte krijgen. Omdat je in de woonkamer veel tijd doorbrengt is het fijn een constante aangename temperatuur te houden. Bij eventuele aanschaf van een stralingspaneel kan het handig zijn om te kijken hoe goed je huis geïsoleerd is. Hoe beter geïsoleerd, hoe duurzamer je kunt uitkomen met het gebruik van infrarood.

Hoe zit het met de werkplek of kantoor?

Om productief te zijn is het fijn om een goed klimaat te hebben bij de werkplek of kantoor. Vooral als je zit en weinig beweegt kun je de kou goed voelen. Als er gekeken wordt naar een kantoor, zijn infraroodpanelen een goede optie, omdat ze makkelijk aan te sluiten zijn via een stopcontact en zijn er geen extra aanpassingen nodig aan het kantoor. Zoals aangegeven zullen de panelen de ruimtes snel op een aangename gevoelstemperatuur hebben. Deze ruimtes zijn afzonderlijk te regelen en te verwarmen. Ook op de werkplek thuis kunnen panelen worden opgehangen aan de wand of plafond. Hierbij kan het paneel als plaatselijke bijverwarming werken en wordt alleen de werkplek specifiek verwarmd. Andere plekken in het huis hoeven niet verwarmd te worden, wat weer energiezuinig is. Je kunt het paneel aanzetten op de momenten dat er gewerkt wordt en weer uitzetten wanneer het werken klaar is.

Wat zijn de voordelen van infrarood?

Een van de voordelen van een stralingspaneel, is dat het duurzaam is, in tegenstelling tot andere verwarmingen. Andere voordelen van de infrarood heater zijn:

  • Er is een hogere gevoelstemperatuur en een aangenaam warmtecomfort.
  • Het is gezonder omdat een Ir paneel zorgt voor minder luchtcirculatie.
  • De panelen kun je zelf monteren (eventueel ophangbeugels inbegrepen).
  • Er kan zeer gericht verwarmd worden, waardoor de warmte niet verloren gaat in de ruimte. Hierdoor hoeft niet de hele ruimte verwarmd te worden.
  • Een mooie vormgeving, waardoor het perfect bij het interieur past van het huis of kantoor.

Om de kosten nog beter te drukken kan er zelfs gebruik worden gemaakt van groene stroom. Of infraroodpanelen de juiste keuze is hangt af van uw woonsituatie. Daarom wordt altijd aangeraden om eerst naar een specialist te gaan en advies te vragen.

Bedrijvengids Geplaatst door
Heating Group International

Heating Group International

Bijsterhuizen 5118, 6604 LX  Wijchen

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van Heating Group International
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.