Kunstgras met huisdieren

Kunstgras is onderhoudsvriendelijk en duurzaam, maar is het ook de veiligheid voor huisdieren en kinderen? Wij weten het antwoord!

Geplaatst door: Kunstgras de Veluwe

Kunstgras is een populaire optie geworden voor mensen die op zoek zijn naar een onderhoudsvriendelijk alternatief voor natuurlijk gras. Het biedt veel voordelen, waaronder een strakke en uniforme uitstraling, duurzaamheid en gemakkelijk onderhoud. Maar hoe zit het met het gebruik van kunstgras met huisdieren en spelende kinderen? Is het een veilige en praktische keuze?

Voordelen van kunstgras met huisdieren en kinderen
Een van de grootste voordelen van kunstgras is dat het duurzaam is en weinig onderhoud vereist. Hierdoor is het ideaal voor huishoudens met huisdieren en spelende kinderen. Natuurlijk gras kan snel verslijten en kale plekken vertonen, vooral op plaatsen waar veel gelopen en gespeeld wordt. Kunstgras is daarentegen veel resistenter en kan tegen een stootje, waardoor het beter bestand is tegen spelende kinderen en huisdieren.

Een ander voordeel van kunstgras is dat het vrij is van giftige stoffen die in natuurlijk gras aanwezig kunnen zijn. Insecticiden, pesticiden en meststoffen kunnen allemaal schadelijk zijn voor huisdieren en kinderen, vooral als ze worden ingeslikt. Kunstgras is vrij van deze chemicaliën, wat het veiliger maakt voor zowel huisdieren als kinderen.

Daarnaast biedt kunstgras een perfecte ondergrond voor kinderen om op te spelen. Het is zacht en veerkrachtig, wat het ideaal maakt voor schommels, glijbanen en ander speelgoed. Het biedt ook bescherming tegen schaafwonden en schrammen die kunnen ontstaan bij het spelen op ruwe ondergronden.

Nadelen van kunstgras met huisdieren en kinderen
Kunstgras kan in de zomer heter aanvoelen dan echt gras. Dit kan ongemakkelijk zijn voor huisdieren en kinderen die op het gras spelen. Het is daarom belangrijk om in de gaten te houden hoe warm het kunstgras wordt op warme dagen en ervoor te zorgen dat huisdieren en kinderen voldoende schaduw en water hebben om af te koelen.

Een ander nadeel van kunstgras is dat het niet biologisch afbreekbaar is, wat betekent dat het niet kan worden gerecycled of op natuurlijke wijze kan worden afgebroken. Dit kan een probleem zijn als je om milieu-redenen voorkeur geeft aan natuurlijk gras.

Tot slot is kunstgras niet zo zacht als natuurlijk gras. Hoewel het zacht genoeg is om op te spelen, kan het minder comfortabel zijn voor huisdieren en kinderen.

Al onze kunstgrassen zijn geschikt voor kinderen en huisdieren.
Meer weten over ons kunstgras? Of kom kijken bij onze locatie in Nunspeet

Je kunt ons bereiken via info@kunstgrasveluwe.nl of 0341 - 75 92 52.

Bedrijvengids Geplaatst door
Kunstgras de Veluwe

Kunstgras de Veluwe

Industrieweg 14, 8071 CT  Nunspeet

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.