Appartementsrecht

Het appartementsrecht is een afgescheiden rechtsgebied met een eigen regeling in het Burgerlijk Wetboek.
LEES VERDER

Deze toegespitste regeling ziet zowel op het appartementsrecht als zakelijk recht, als ook op de juridische positie van de Vereniging van Eigenaars (VvE), waarvan iedere appartementseigenaar van rechtswege lid is. Vanwege de bijzondere positie van het appartementsrecht vergt dit wel een gespecialiseerde aanpak.

De rechten, plichten en regels van een VvE zijn wettelijk bepaald, maar de specifieke afspraken tussen de appartementseigenaren zijn vastgelegd in de splitsingsakte en het splitsings- en huishoudelijk reglement. Niet alleen de onderlinge verhoudingen tussen de appartementseigenaren, maar ook het mogelijke optreden van de VvE als zodanig, kan aanleiding geven tot geschil. Het brede scala aan juridische componenten maakt het appartementsrecht tot een specialistisch rechtsterrein, waarvoor ons kantoor de nodige expertise in huis heeft.

BVD advocaten staat een VvE of een appartementseigenaar graag terzijde, zowel bij de totstandkoming van reglementen en afspraken als bij het beslechten van eventuele geschillen.

www.vve-specialisten.nl

Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen

Bekijk ook

Reacties
BVD Advocaten
Professional
Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.