VvE Documenten

Het gebruik van standaard documenten en formulering voor vve beheer

Geplaatst door: Gate Software BV

De noodzaak van correcte documenten

Vaak wordt de noodzaak nog onderschat om documenten met een correcte formulering te gebruiken binnen Verenigingen van Eigenaren. Wordt het een betalingsherinnering of een aanmaning? Hebben we het over incassokosten of aanmaningskosten? De keuze van de correcte term bepaald uw succes als u onverhoopt voor een rechter staat namens de Vereniging.

Uit diverse jurisprudentie blijkt dat het gebruik van het formulier of de brief met de correcte inhoud bepalend kan zijn voor recht krijgen en niet alleen voor recht hebben. Vergeet ook niet om altijd de Splitsingsakte en het Modelreglement te controleren. Heel veel details zijn hierin opgenomen. Voorbeeld is de termijn ter oproeping van de vergadering van Eigenaars. Deze is in de diverse Modelreglementen verschillend. En zo geldt ook hier weer dat de documenten belangrijk zijn voor het correct uitvoeren van de wet.

Op heel veel plaatsen zijn voorbeelden te vinden van te gebruiken documenten. Maak gebruik van de aanwezige kennis, óf gebruik een softwareprogramma waar deze al geïntegreerd zijn volgens de laatste standaard en waarbij een aantal wettelijke zaken reeds binnen de programmatuur geborgd zijn voor u.
Uit de talloze voorbeelden binnen de rechtspraak over VvE’s op de diverse forums blijkt dat als je als VvE je papieren op orde hebt, je ook sterk staat. Onderschat het belang van de “standaarddocumenten” niet, want de standaard is niet altijd DE standaard.

Gate Software werkt met standaardformulieren (sjablonen) waarbij u het proces borgt én de correcte formuleringen aangeleverd krijgt, waarbij het nog steeds mogelijk is uw eigen ‘look’ aan alle correspondentie te geven. Dit is dus twee in één!

Meer weten? Stuur een bericht naar sales@gatesoftware.nl.nl of bel 085 1304880.

Bedrijvengids Geplaatst door
Gate Software BV

Gate Software BV

Bruistensingel, 230, 5232AD  Den Bosch

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.