Welke pijl?

Het lijkt misschien heel logisch, maar er worden veel verkeerde pictogrammen gebruikt bij het installeren van vluchtrouteaanduiding. De meest voorkomende fout is het gebruik van de pijl omlaag bij een vluchtroute rechtdoor.

Geplaatst door: Escape Light B.V.

Rechtdoor: pijl omhoog of pijl omlaag?

In Europa is het sinds 2013 de bedoeling om de pijl omhoog te gebruiken voor het aanduiden van een vluchtroute rechtdoor. Nederland liep hierin nog wat achter. Denkt u bijvoorbeeld eens terug aan de verkeersborden; in de meeste Europese landen werden de pijlen omhoog al gebruikt voor rechtdoor, terwijl in Nederland de pijlen nog omlaag wezen. Waar voorheen de vluchtrichting rechtdoor dus werd aangegeven met een omlaag wijzende pijl, wijst deze pijl nu omhoog.

Tritium Lights

Tritium Lights zijn verlichte vluchtrouteaanduiding bordjes, gebaseerd op de werking van tritiumgas. Deze bordjes worden toegepast als permanent verlichte vluchtrouteaanduiding zonder dat daarvoor aparte noodstroomvoorziening noodzakelijk is. Ze werken volledig zonder accu’s, lampjes en aansluitkabels en geven toch licht gedurende 15 jaar (en langer).

Bedrijvengids Geplaatst door
Escape Light B.V.

Escape Light B.V.

Valsteeg 8, 7751 RK  Dalen

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Kees Weerheim
2 jaar geleden
Misschien is het een idee om eens een artikel te wijden aan de wir war van bordjes die gebruikt worden in de vluchtroutes. Wat is goed en wat is fout?
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.