KASCOMMISSIE-TIP!

Klopt het banksaldo

Geplaatst door: www.kascommissiegids.nl

KASCOMMISSIE-TIP!

Eén van de meest essentiële onderdelen van de jaarlijkse controle is natuurlijk het vaststellen dat het banksaldo klopt. De kascommissie vergelijkt dus het saldo van betaal- en spaarrekening op de balans per 31 december met het saldo dat de bank opgeeft.

Neem daarbij nooit genoegen met een download (bijv. in Excel) van de bankgegevens – met zo’n download kan immers makkelijk valsheid in geschrifte zijn gepleegd door VvE-beheerder of penningmeester. Ook een pdf of een beeldschermprint kan zodanig zijn veranderd dat het niet opvalt. Het meest betrouwbaar is een origineel papieren bankafschrift of het raadplegen van het saldo op het beeldscherm.

Meer tips en zelfs complete checklists voor de kascommissie: de Kascommissiegids voor VvE’s, te bestellen via deze bestellink.

Ook de gids Financiën van de VvE is een bron van informatie voor kascommissies, ook heel nuttig voor bestuursleden en appartementseigenaren, te bestellen via www.kascommissiegids.nl.

Bedrijvengids Geplaatst door

www.kascommissiegids.nl

Kalverlaantje 9, 2157 PP  Abbenes

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.