EPA-W Maatwerkadvies

Ooit wel eens gedacht aan een EPA-W Maatwerkadvies?

Geplaatst door: DTS Advies

Wat is EPA-W Maatwerkadvies?

Van EPA-W en energielabel heb je vast wel eens gehoord.

Met ingang van 1 januari 2015 is het bij verkoop, verhuur of oplevering van een woning verplicht om het voorlopige energielabel zelf definitief te maken. Dit energielabel/ deze EI-index geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is.

Doe je dit niet dan riskeer je een boete die kan oplopen tot € 405,00 euro. Dat is toch zonde van je geld?

Voor een paar tientjes kun je via www.energielabelvoorwoningen.nl je voorlopige energielabel online om laten zetten naar een definitief label door een erkend deskundige. Deze omzetting gebeurt online en is zo goedkoop omdat er geen gegevens worden gewijzigd en de erkend deskundige niet naar jouw woning hoeft te gaan om te controleren.

Het wordt een ander verhaal als je vind dat het voorlopige energielabel te laag is omdat je bijvoorbeeld al energiebesparende maatregelen hebt getroffen, zoals bijvoorbeeld HR++ beglazing in plaats van enkel glas. Deze maatregelen moeten aangetoond worden en voldoen aan een aantal eisen.

In eerste instantie mogen deze gewijzigde gegevens digitaal aangeleverd worden en worden ze op afstand beoordeeld door een erkend deskundige. Als de gegevens niet voldoen aan de eisen moet de deskundige het gewijzigde zelf beoordelen in jouw woning. Hiervoor gelden andere prijzen. Vraag in dat geval een offerte aan bij meerdere erkend deskundige.

Maar wat is er nog meer mogelijk? Ooit wel eens gedacht aan een EPA-W Maatwerkadvies?

Je kunt door een EPA-W Adviseur een maatwerkadvies laten maken van je woning. Je krijgt dan een uitgebreid advies met o.a. energiebesparende maatregelen die je kunt treffen om je woning energiezuiniger te maken, wat hiervan de kosten zijn en wanneer je het geïnvesteerde bedrag terugverdient kan hebben.

Bij het opnemen van de woning wordt bepaald welke ruimtes meetellen voor het energielabel/index, worden de algemene woningkenmerken bepaalt zoals het woningtype en het gebruikersoppervlak. Er wordt gekeken naar de kenmerken van de thermische schil van de woning en de installaties maar ook naar het binnenklimaat, gezondheid en het onderhoud.

Gemiddeld gebruikt een huishouden van circa 2 a 3 personen voor verwarming, water, verlichting en elektrische apparaten:

  • 3500 kWh stroom
  • 1600 m3 gas
  • 46 GJ stadswarmte
  • 97 m3 water

Het maatwerkadvies is gericht op één specifieke woning en afgestemd op het gebruik van de bewoners.

In het advies komen te besparende maatregelen te staan die je zou kunnen toepassen.

Denk bij energie besparende maatregelen aan dakisolatie, gevelisolatie, glasisolatie, vloerisolatie, zonnecollectoren, zonnepanelen, kierdichting, HR-ketel/combiketel enz.

LET OP! laat je hierover goed informeren voor je aan de slag gaat met het treffen van energiebesparende maatregelen.

De belangrijkste informatie voor het kunnen opstellen van een maatwerkadvies zijn natuurlijk jou wensen.

Wat wil je bereiken met het maatwerkadvies. Wil je een beter energielabel/EI-index of de energielasten verlagen en wat is jouw budget om deze wensen te bereiken.

energielabel dts advies

Wat kan het resultaat zijn na het uitvoeren van energiebesparende maatregelen?

  • Lagere energiekosten
  • Een verbetering van je energielabel/index
  • Verhoging van de verkoopbaarheid van je woning
  • Verhoging van het wooncomfort
  • Een gezonder binnenklimaat Lagere CO2 uitstoot
  • Verhoging van de waarde van je woning

Het kan nog aantrekkelijker worden om over te gaan tot uitvoering van diverse maatregelen als je subsidie kunt krijgen. Ook deze informatie zal de EPA adviseur verwerken in het advies. Er zal een actueel overzicht in staan van de financieringsmogelijkheden zoals subsidies, leningen en andere regelingen die voor woningeigenaren mogelijk zijn.

Belangrijk! Het energielabel/index is verplicht. Het maatwerkadvies is vrijblijvend.

Om een maatwerkadvies te kunnen maken moet de woning uitgebreid onderzocht worden.

Begin met een intake gesprek om al je vragen te stellen en je wensen te bespreken.

Bedrijvengids Geplaatst door
DTS Advies

DTS Advies

Cypruslaan 374, 3059 XA  Rotterdam

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.