Leidingonderzoek

FSP-Service voert inwendig leiding onderzoek uit aan sprinklerinstallaties

Conform Technisch Bulletin 80, NFPA of VdS, dient een inwendig leidingonderzoek periodiek (inspectiefrequentie is afhankelijk van de toegepaste norm) plaats te vinden. Het inwendig leidingonderzoek van de sprinklerinstallatie heeft als doel, vast te stellen of het correct functioneren van de sprinklerinstallatie op dit moment of in de nabije toekomst bedreigd wordt door (gedeeltelijke) verstopping van leidingen en/of sprinklers.

Het inwendige leidingonderzoek kan plaats vinden door middel van endoscopisch onderzoek waarbij met behulp van foto’s en video-opnames de status van het leidingwerk vast kan worden gelegd. Tevens zullen er steekproefsgewijs leidingdelen in het sprinklersysteem worden uitgenomen voor nadere onderzoek. De bevindingen uit het onderzoek zal FSP-Service vastleggen in een rapport met foto’s en omschrijvingen met een conclusie over de aannemelijkheid van het correct functioneren van de installatie.

Inwendige leidingonderzoek biedt ook uitkomst voor het uitstellen van een full-flow test bij deluge systemen. Wanneer een full-flow test niet uitgevoerd mag of kan worden omdat dit een gevaarlijke situatie veroorzaakt of de kans op onherstelbare schade aan machines of overige zaken aanwezig is, dan mag een full-flow test worden vervangen door een inwendige inspectie van het leidingwerk en de aanwezige sprinklers.

Inwendige leidingonderzoek biedt ook uitkomst voor het uitstellen van een full-flow test bij deluge systemen. Wanneer een full-flow test niet uitgevoerd mag of kan worden omdat dit een gevaarlijke situatie veroorzaakt of de kans op onherstelbare schade aan machines of overige zaken aanwezig is, dan mag een full-flow test worden vervangen door een inwendige inspectie van het leidingwerk en de aanwezige sprinklers.‎

Bedrijvengids Geplaatst door
Fire Sprinkler Protection Service B.V.

Fire Sprinkler Protection Service B.V.

Jan van Kuikweg 121, 1962WB  Heemskerk

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.