Levensduur intercomsysteem

De levensduur van een intercomsysteem voor appartementencomplex is afhankelijk van verschillende factoren. Houd je als Vereniging van Eigenaren rekening met deze levensduur in de MJOP van de VvE dan kom je niet voor verrassingen te staan!

Geplaatst door: Intercomplan

‎Intercomsystemen voor appartementen / VvE's spelen een cruciale rol in het waarborgen van de veiligheid en het gemak van bewoners. Maar net als elk ander elektronisch apparaat hebben ook intercomsystemen een beperkte levensduur. In deze blog gaan we dieper in op wat je kunt verwachten als het gaat om de levensduur van een intercomsysteem voor flatgebouwen. 

1. Type en Kwaliteit van het Systeem

De levensduur van een intercomsysteem wordt sterk beïnvloed door het type en de kwaliteit van het systeem dat is geïnstalleerd. Over het algemeen geldt dat duurdere systemen van hoogwaardige merken langer meegaan dan goedkopere, minder bekende merken. Investeer daarom in een kwalitatief systeem om de levensduur te verlengen. Een A-merk intercomsysteem is het meest aan te raden bij een nieuwe installatie van een appartementencomplex. A-merken geven ook vaak langdurige garanties zoals een leveringsgarantie af. Intercomplan installeert voornamelijk merken als Comelit, Golmar, Bticino.

2. Technologische Vooruitgang

Intercomtechnologie evolueert voortdurend. Oudere systemen kunnen na verloop van tijd verouderd raken en minder goed presteren dan de nieuwste modellen. Dit kan de levensduur van een intercomsysteem verkorten, vooral als het niet kan worden geüpgraded naar de nieuwste technologie of als fabrikanten stoppen met het ondersteunen van bestaande systemen of productie van centrale componenten. 

3. Onderhoud en Reparatie

Regelmatig onderhoud en tijdige reparaties kunnen de levensduur van je intercomsysteem aanzienlijk verlengen. Zorg ervoor dat je systeem periodiek wordt geïnspecteerd en onderhouden door professionals. Kleine problemen kunnen hierdoor tijdig worden verholpen voordat ze grote en kostbare reparaties vereisen.

4. Weersomstandigheden en Omgeving

De omgevingsfactoren waarin het intercomsysteem wordt geïnstalleerd, spelen ook een rol. Blootstelling aan extreme weersomstandigheden zoals regen, sneeuw en hitte kan de levensduur verkorten. Zorg ervoor dat het systeem goed wordt beschermd en onderhouden, vooral als het buiten is geïnstalleerd. Wanneer een intercomsysteem is geïnstalleerd in een bellenkast of postkast, zorg er dan goed voor dat dit goed water en stofdicht is gemaakt.

5. Fabrikant specificaties

Raadpleeg altijd de specificaties en aanbevelingen van de fabrikant met betrekking tot de levensduur van het intercomsysteem. Deze informatie kan je helpen om realistische verwachtingen te hebben en het systeem op de juiste manier te onderhouden.

6. Upgrademogelijkheden

Overweeg de mogelijkheid om je intercomsysteem in de toekomst te upgraden. Sommige systemen bieden flexibiliteit en kunnen worden aangepast aan nieuwe technologieën. Dit kan de levensduur verlengen zonder dat je het hele systeem hoeft te vervangen.

Conclusie

De levensduur van een intercomsysteem voor een appartementencomplexis dus afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van het systeem, technologische ontwikkelingen, onderhoud en omgevingsfactoren. Uit onze ervaring is de levensduur van een A-merk fabrikant, 15 tot 18 jaar. Houd je als VvE rekening met deze levensduur in de MJOP van de VvE dan kom je niet voor verrassingen te staan!

Liever advies over uw huidige systeem? Neem contact op en we voorzien je kosteloos van advies via onze Quickscan.

Bedrijvengids Geplaatst door
Intercomplan

Intercomplan

Thurledeweg 125, 3044ER  Rotterdam

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.