Liftbeheer met een plan

Voor veel mensen in het appartemensgebouw is de lift onmisbaar en dient dan ook altijd goed en storingsvrij te functioneren. Maar hoe zorg je er als VvE voor dat de lift goed werkt en de kosten beheersbaar houdt? Dat leggen wij u uit.

Geplaatst door: Liftonderhoud Nederland

De helft van de VvE's spaart te weinig voor onderhoud van het gebouw

Voor veel mensen in het appartemensgebouw is de lift onmisbaar en dient dan ook altijd goed en storingsvrij te functioneren.

Omdat de lift een kostbaar bezit is voor een VvE wordt een groot gedeelte van de spaarpot wordt gereserveerd voor het onderhoud aan het complex, onderhoud van installaties en algemene ruimte(s). 

Volgens De Rijksoverheid spaart ongeveer de helft van de verenigingen van eigenaren te weinig. Om achterstallig onderhoud te voorkomen moet de VvE jaarlijks ene bedrag reserveren voor het groot onderhoud van het gebouw.


Verplicht minimumbedrag voor groot onderhoud

Groot onderhoud is bijvoorbeeld onderhoud aan de gevel, het dak of de liften. Ook duurzaamheidsmaatregelen, zoals vloer- of dakisolatie, vallen onder groot onderhoud. De leden van de vve moeten er samen voor zorgen dat zij genoeg geld reserveren om het groot onderhoud te kunnen betalen.

De helft van de vve’s spaart te weinig voor groot onderhoud van het gebouw. Daarom moeten zij sinds 2018 elk jaar een minimumbedrag reserveren voor groot onderhoud. Dat staat in de Wet verbetering functioneren verenigingen van eigenaars.

Het jaarlijkse minimumbedrag dat de vve reserveert voor groot onderhoud, staat bij voorkeur op een reservefonds. Dit is een afzonderlijke betaal- of spaarrekening van de vve.

Maar hoe zorg je er als VvE voor dat je de kosten voor de lift beheersbaar houdt zonder dat het afdoet aan de goede werking en het woongenot van de bewoners? 

Liftbeheer met een plan

Wij bij Liftonderhoud Nederland noemen dat liftbeheer met een plan

Voor onze klanten maken wij bij de eerste onderhoudsbeurt een conditiemeting van de lift. De monteur kijkt alle onderdelen van de lift na en stelt hiervoor een rapport op. Dit rapport is gebaseerd op de actuele onderhoudsstaat en wordt verwerkt in de MJOP. 

Hierdoor wordt het snel inzichtelijk, welk bedrag de VvE maandelijks moet sparen om de lift goed te laten functioneren. 

‎Maar welke activiteiten staan er op de MJOP en welke kosten zijn daarmee gemoeid? Zijn deze prognoses toereikend of zijn er onvoorziene posten? 

Op welke liftcomponenten zijn er besparingen te realiseren? Kan er bespaard worden door werkzaamheden te combineren?

Deze vraagstukken nemen we graag met u door tijdens een afspraak. 
Maak nu een afspraak via onderstaande contactgegevens en wij nemen vrijblijvend contact op. 

085 - 301 99 68 
info@liftonderhoud.nl
www.liftonderhoud.nl

Bedrijvengids Geplaatst door
Liftonderhoud Nederland

Liftonderhoud Nederland

Smitspol 20J, 3861 RS  Nijkerk

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.