Meerjaren onderhoudsplan voor liften

Wat houdt een MJOP en waarom is dat belangrijk?

Geplaatst door: Liftonderhoud Nederland

Voorkom onaangename verassingen: Ontdek hoe je onverwachte kosten voorblijft!

Een Meerjaren Onderhoudsplan (MJOP) is een gedetailleerd overzicht dat de te verwachten kosten voor het onderhoud en de vervanging van verschillende onderdelen van een gebouw voor de komende jaren (afhankelijk van het contracttype) presenteert. Binnen het MJOP wordt tevens aangegeven wanneer deze werkzaamheden dienen plaats te vinden.

Voor Verenigingen van Eigenaren (VVE's) opgericht sinds 2008 geldt de verplichting om jaarlijks een budget hiervoor te reserveren, een regel die van kracht is sinds 1 januari 2018.

MJOP voor Liften!

Heeft u een of meerdere liften in uw gebouw? Dan is het voor u ook van  groot belang daar een gedegen onderhoudsplan voor op te stellen. De voordelen van MJOP voor uw liften zijn onder andere:

  • Inzicht krijgen in de techinsche toestand van uw liften
  • U krijgt een duidelijk overzicht van alle kosten en wordt u niet verrasd door onverwachtse kosten

‎De levensduur van liften kan tussen 10 en 30 jaar variëren(Afhankelijk van het type), maar ongeacht het soort lift is het noodzakkelijk voor alle liften om een keer in een bepaalde periode te worden gecontroleerd en onderhouden. Slijtage en verouderde onderdelen zijn twee redenen die onderhoud en renovatie van liften onmisbaar maken.  

Kan ik zelf een MJOP opstellen? 

Het opstellen van een MJOP voor liften vereist aanzienlijke technische kennis en ervaring, evenals inzicht in kosten en prijzen. Het is een complexe taak die vaak beter overgelaten kan worden aan professionals zoals liftadviseurs, onderhoudsbedrijven, of liftleveranciers. 

Bij Liftonderhoud Nederland streven we naar voortdurende transparantie, waarbij we onze klanten op de hoogte houden van de technische status van hun liften zonder buitensporige kosten.

Door middel van een MJOP die onze experts voor u opstellen bepaart u veel tijd en heeft u een exacte berekening van de mogelijke kosten die u kunt verwachten met betrekking tot uw liftonderhoud.

Hoe stellen wij een MJOP op?

Het opstellen van een MJOP bij ons bestaat uit twee stappen namelijk: 

  1. De liftinspectie: dit proces begint met een grondige inspectie van uw lift. Voor deze inscpectie komt er een liftexpert bij u langs die de binnenkant van de lift bekijkt en ook een kijkje neemt in de machinekamer.
  2. MJOP Rapport opstellen: aan de hand van zijn observaties, gaat onze expert een overzicht geven van de status van de lift in de vorm van een rapport. Dit rapport gaan we gebruiken om uiteindelijk een MJOP-rapport voor u op te stellen.

Wat kunt u verwachten in uw MJOP rapport?

Na een zorgvuldige inspectie van uw liftonderdelen wordt elk onderdeel beoordeeld met een score tussen 1 en 10, waarbij 1 staat voor zeer goed en 10 voor zeer slecht. Hiermee bepalen we de staat van de onderdelen.

Daarnaast worden de benodigde acties vermeld om gebreken te voorkomen. Hierin staat duidelijk vermeld op welke datum deze acties moeten worden uitgevoerd en welke kosten hieraan verbonden zijn.

Voorbeeld!

Stel dat een onderdeel een score van 6 krijgt en het wordt bepaald dat dit onderdeel over 3 jaar vervangen moet worden. In uw MJOP ziet u precies wanneer dit moet gebeuren en welke kosten u kunt verwachten. Zo kunt u tijdig het benodigde bedrag reserveren.

We hopen dat we hiermee voldoende informatie hebben verschaft over wat een MJOP inhoudt. Als u verdere vragen heeft over MJOP of als u een MJOP wilt opstellen, kunt u contact met ons opnemen via de onderstaande contactgegevens met ons direct een afspraak maken:

T:‎      085 - 301 99 68
M:     info@liftonderhoud.nl
W:    www.liftonderhoud.nl

Bedrijvengids Geplaatst door
Liftonderhoud Nederland

Liftonderhoud Nederland

Smitspol 20J, 3861 RS  Nijkerk

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.