Nieuwe ‘bijensnackbar’ aangelegd

Onlangs is er een ZinCo groendak aangelegd in Gemeente Wijdemeren. De trotse eigenaar van het biodiverse groendak noemt zichzelf nu terecht de eigenaar van een bijensnackbar.

Geplaatst door: ZinCo Benelux B.V.

Onlangs is er een ZinCo groendak aangelegd in Gemeente Wijdemeren. De trotse eigenaar van het biodiverse groendak noemt zichzelf nu de eigenaar van een bijensnackbar. Daar valt wat voor te zeggen, met een mengsel van Sedum en verschillende kruiden draagt het dak ook flink bij aan de biodiversiteit.

Dit biodiverse groendak, met een oppervlakte van zo’n 50 m2, betreft het dak van een particulier. Het dak is gedeeltelijk gefinancierd met behulp van een subsidie van gemeente Wijdemeren. Per vierkante meter groendak wordt 35 liter water vastgehouden. Deze zogenoemde bijensnackbar houdt in totaal dus maar liefst 1750 liter water vast.

Met het vasthouden van het hemelwater wordt wateroverlast voorkomen, hittestress in de gemeente vermindert en de lokale biodiversiteit gestimuleerd. Meer dan genoeg redenen voor de gemeente om een dergelijke subsidie te verstrekken.

Er zijn tal van gemeenten die soortgelijke subsidies aanbieden. Ziet u zo’n bijensnackbar op het dak ook wel zitten, dan is dit het moment. Wij brengen u graag in contact met erkende ZinCo hoveniers.

Foto: een volgroeid dak ter illustratie

Bedrijvengids Geplaatst door
ZinCo Benelux B.V.

ZinCo Benelux B.V.

Postbus 9092, 1006 AB  Amsterdam

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.