Nieuwe regels veiliger laden EV

Begin dit jaar, vanaf 1 januari 2024, zijn er nieuwe regels in werking getreden betreffende het laden van elektrische auto’s. Deze regels zijn bedoeld om brandgevaar te verkleinen en de veiligheid te vergroten en zijn alleen van toepassing op ‘nieuwe’ sit

Geplaatst door: Dutch Charge BV

‎Nieuwe regels voor veiliger laden EV in parkeergarage

Begin dit jaar, vanaf 1 januari 2024, zijn er nieuwe regels in werking getreden betreffende het laden van elektrische auto’s. Deze regels zijn bedoeld om brandgevaar te verkleinen en de veiligheid te vergroten en zijn alleen van toepassing op ‘nieuwe’ situaties. Wat houden deze regels in en waarom zijn ze van belang? Dat legt Dutch Charge uit.

Nieuwe regels

Vanaf dit jaar mag er in nieuwe situaties enkel nog geladen worden via mode 3 of 4 laadpunten. Zowel laden via een stopcontact als laden via mode 1 en 2 is niet meer toegestaan. Mode 4 bevat een gelijkstroom aansluiting, terwijl mode 1, 2 en 3 een wisselstroom aansluiting bevatten. Mode 3 en 4 zijn gecertificeerd, waardoor deze nog wel toegestaan zijn.

Daarnaast moeten alle laadpunten tegelijk uitgeschakeld kunnen worden in geval van calamiteiten. Bijvoorbeeld door het inzetten van een noodknop, of een koppeling met de brandmeldinstallatie. Als laatste is een plattegrond met locatie van alle laadpunten vanaf nu verplicht. Deze plattegrond dient bij de ingang van de parkeergarage te hangen en hier staan niet alleen de locaties van de laadpunten op, maar ook de centrale voorziening voor het uitschakelen. Laadpunten van Dutch Charge voldoen aan deze nieuwe regels. Vraag nu uw laadpaal aan.

Brandgevaar in parkeergarages

Nu er meer elektrische voertuigen komen en het steeds gebruikelijker wordt om deze op alle plekken te kunnen laden, is het van belang om hier extra veiligheidsmaatregelen voor op te stellen. Zo kan er in geval van brand sneller gereageerd worden en is het makkelijker voor de brandweer om alle laadpunten uit te schakelen.

Het blussen van een elektrisch voertuig is een extra uitdaging. Deze zijn namelijk moeilijk te blussen omdat de accu opnieuw vlam kan vatten. In een parkeergarage is dit dan ook een extra uitdaging. Er zijn weinig uitgangen en rookontwikkeling kan het zicht bemoeilijken. De extra veiligheidsmaatregelen kunnen helpen bij het zo snel mogelijk blussen van de brand.

Laadpunten van Dutch Charge

De laadpunten van Dutch Charge voldoen aan de gestelde veiligheidseisen en zijn gecertificeerd. Wat u zelf nog kunt doen is controleren of uw laadkabel geschikt is voor mode 3 of 4 laden. Door samen te werken aan deze veiligheidsregels kunnen we zorgen voor veiligere laadmogelijkheden in parkeergarages, nu en in de toekomst. 

 

 

Bedrijvengids Geplaatst door
Dutch Charge BV

Dutch Charge BV

Pieter Oosterhuisstraat 2, 1087 HT  Amsterdam

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

-Kennisbank Meer van Dutch Charge BV
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.