Nieuwe subsidies voor VvE's

Vanaf januari 2024, hebben Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) de mogelijkheid om ondersteuning te ontvangen in de vorm van subsidies.

Geplaatst door: Dutch Charge BV

Vanaf januari 2024, hebben Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) de mogelijkheid om ondersteuning te ontvangen in de vorm van subsidies. Deze subsidies zijn bedoeld voor het implementeren van essentiële laadinfrastructuur, welke noodzakelijk is om elk parkeerpunt van een oplaadpunt te voorzien. Daarnaast wordt de bestaande subsidie voor advies over VvE-oplaadpunten verlengd met een periode van 4 jaar.

De subsidies dragen bij aan de realisatie van oplaadfaciliteiten voor elektrische voertuigen binnen VvE-gemeenschappen. Momenteel is de internetconsultatie in volle gang met betrekking tot aanpassingen in de bijbehorende regelgeving. Uw input hierop wordt verwelkomd tot en met 30 augustus.

Basislaadinfrastructuur

Elke maand maken tientallen VvE’s gebruik van de subsidie die beschikbaar is gesteld voor het verkrijgen van oplaadpuntenadvies. Onderzoek laat zien dat dit advies zeer waardevol is voor VvE’s. Het installeren van oplaadpunten op de parkeerlocaties vereist vaak extra investeringen vanuit de VvE, wat in de richtlijnen wordt aangeduid als ‘basislaadinfrastructuur’. Zodra deze basislaadinfrastructuur door een VvE is opgezet, kunnen bewoners moeiteloos oplaadpunten op hun parkeerplaats laten plaatsen op het moment dat zij een elektrisch voertuig aanschaffen. Wanneer deze fundamentele voorzieningen zijn geïmplementeerd voor alle parkeerplaatsen, staat de VvE in één klap klaar voor wat de toekomst brengt.

Subsidievoorwaarden

Dankzij de subsidie worden een deel van de kosten voor de basislaadinfrastructuur vergoed. Dit omvat zaken als bekabeling, verdeelkasten, een centrale afschakeling en voorzieningen voor slim laden. Het toegekende bedrag is vastgesteld per individuele parkeerplaats. Het is echter niet mogelijk om subsidie te ontvangen voor de eigenlijke laadpaal. Een essentiële voorwaarde is dat alle parkeerplaatsen op het terrein uitgerust worden met de basislaadinfrastructuur. De VvE dient de subsidieaanvraag in voordat zij de opdracht geeft voor de installatie van de laadinfrastructuur.

Subsidiebedrag

Per parkeerplaats wordt een subsidie van €100 toegekend. Er staat in totaal een budget van 2,2 miljoen euro ter beschikking. De aanvraag voor deze subsidie kan worden ingediend bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Consultatie

De subsidie maakt deel uit van de Subsidieregeling Verduurzaming voor Verenigingen van Eigenaren (SVVE). De herziene versie van deze regeling is momenteel beschikbaar voor online raadpleging. Tot 30 augustus heeft u de gelegenheid om uw standpunten en suggesties te delen met betrekking tot het voorgestelde beleid. De verwachting is dat de regeling naar alle waarschijnlijkheid van kracht zal zijn vanaf januari 2024 en zal doorlopen tot en met 31 december 2027.

Toekomstbestending laadnetwerk

De vraag naar elektrisch vervoer groeit gestaag. Het is dus van essentieel belang om een wijdverspreid, betrouwbaar en toekomstbestendig laadnetwerk te ontwikkelen. Dit geldt niet alleen voor reguliere wegen, maar ook voor parkeerterreinen en -garages van Verenigingen van Eigenaren. Dit is van bijzonder belang omdat ongeveer 1,2 miljoen woningen in Nederland onder de verantwoordelijkheid van een VvE vallen.

(Bron: Nationale Agenda Laadinfrastructuur)

Dutch Charge: dé all-in partner voor laadoplossingen

Door onze ruim 20-jarige professionele ervaring in vastgoedbeheer, revitalisatie en renovatie, alsmede decennia lange opgedane kennis en ervaring in het uitrollen van grote ondergrondse infra projecten van glasvezelnetwerken, biedt Dutch Charge de gehele vastgoedsector de ideale dienstverlening aan op gebied van laadinfrastructuur en laadstations voor elektrische auto’s.

Wilt u meer weten over het laden over uw EV en wat wij hierin kunnen betekenen? Neem dan contact op met één van onze adviseurs door te bellen naar 085 – 0716699 of een mail te sturen naar info@dutchcharge.nl.

Bedrijvengids Geplaatst door
Dutch Charge BV

Dutch Charge BV

Pieter Oosterhuisstraat 2, 1087 HT  Amsterdam

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

-Kennisbank Meer van Dutch Charge BV
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.