Notificatieregeling oplaadpunten VvE

Met de Notificatieregeling voor VvE's zou elke woningeigenaar het recht moeten krijgen om een laadpaal te plaatsen op een parkeerplaats die beheerd wordt door de VvE. In dit artikel leest u alles wat u moet weten over deze Notificateregeling.

Geplaatst door: Dutch Charge BV

Elektrische voertuigen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Het wetsvoorstel Notificatieregeling beoogt het proces van het plaatsen van oplaadpunten binnen een VvE te vereenvoudigen. In sommige VvE's is er weerstand tegen het installeren van laadpalen. Met dit wetsvoorstel zou elke woningeigenaar het recht moeten krijgen om een laadpaal te plaatsen op een parkeerplaats die beheerd wordt door de VvE. In dit artikel leest u alles wat u moet weten over deze Notificateregeling.

Wat houdt de Notificatieregeling oplaadpunten in?

Het overstappen naar een elektrische auto is nog niet geheel vanzelfsprekend. Middels dit wetsvoorstel wil de overheid dat weg nemen, waardoor het proces zal versnellen. Met de Notificatieregeling Oplaadpunten hebben leden van een VvE het recht om een laadpaal te installeren op de eigen parkeerplaats of in de parkeergarage. Het enige wat het lid hoeft te doen, is de VvE hierop te attenderen en een werkplan opstellen.

De voordelen voor VvE’s

Door laadstations te installeren kunnen VvE’s hun appartementencomplex aantrekkelijker maken voor potentiële kopers en huurders, wat de waarde van de woningen kan verhogen. Bovendien biedt het opladen van elektrische voertuigen voor bewoners van appartementencomplexen een kostenefficiënt alternatief ten opzichte van opladen bij openbare oplaadpunten. De auto opladen zal voordeliger worden.

Een goede voorbereiding op de Notificatieregeling

Als VvE is het van belang om de volgende stappen te nemen. De stappen hebben als doel het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. 

1. Onderzoek de vraag

Onderzoek hoeveel bewoners momenteel elektrische auto's bezitten en hoeveel er in de komende jaren verwacht worden. Dit geeft een goed beeld van het aantal benodigde laadpalen.

2. Verken mogelijke oplossingen en investeringen

Houd de kosten beheersbaar en onderzoek slimme financieringsmogelijkheden. 

3. Definieer voorschriften in het huishoudelijk reglement

Stel vast aan welke eisen de oplossing moet voldoen en welke veiligheidsvoorschriften van toepassing zijn. Zorg ervoor dat de juiste aanpassingen van de reglementen worden gemaakt tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV).

4. Ontwikkel een voorstel

Werk gezamenlijk een gedetailleerd voorstel uit. In het voorstel moet de aanschaf en de plaatsing van de laadpalen tot in detail zijn uitgewerkt. 

Dutch Charge

Overweegt u als lid van een VvE om laadpalen te installeren in uw garage of op uw parkeerplaats? Dutch Charge helpt u graag! 

Wij bieden aan om de volledige kosten van laadinfrastructuur en laadpalen te dragen. Verzorgen de engineering, installatie, beheer & onderhoud, 24/7 storingsdienst en volledige administratie. Alles in eigen beheer. Niet afhankelijk van derden. Dutch Charge streeft ernaar het de elektrisch rijder zo voordelig mogelijk te maken door te laden voor een vast laag marktconform tarief per kWh.

Neem contact met ons op: Dutch Charge BV | 085-0716699 www.DutchCharge.nl | info@DutchCharge.nl

Bedrijvengids Geplaatst door
Dutch Charge BV

Dutch Charge BV

Pieter Oosterhuisstraat 2, 1087 HT  Amsterdam

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

-Kennisbank Meer van Dutch Charge BV
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.