Oprit veilig met hellingbaanverwarming

Ben je op zoek naar een manier om je hellingbaan, inrit of andere wegdekken veilig en toegankelijk te houden tijdens koud weer? Dan is hellingbaan verwarming de oplossing voor jou.

Geplaatst door: Heating Group International

Ben je op zoek naar een manier om je hellingbaan, inrit of andere wegdekken veilig en toegankelijk te houden tijdens koud weer? Dan is hellingbaan verwarming de oplossing voor jou. Deze technologie maakt gebruik van elektrische verwarmingselementen die onder de oppervlakte van de hellingbaan, inrit of trap worden geïnstalleerd. Hierdoor wordt een constante warmtebron gecreëerd, waardoor ijs en sneeuw geen kans krijgen om zich te hechten aan de oppervlakte van het wegdek. Wellicht heb je enkele vragen, zoals: wat is dit voor verwarming? Hoe wordt het geplaatst en onderhouden? Waarom kiezen voor oprit verwarming?

Wat is wegdekverwarming?

Met wegdekverwarming heb je geen problemen meer hebben met een bevroren inrit. Hellingbaan verwarming is een techniek waarbij wegdek, paden of hellingbanen worden verwarmd om te voorkomen dat ze bevriezen bij koud weer. De verwarmingstechnologie houdt de inrit vorstvrij, waardoor automobilisten en voetgangers veilig de hellingbaan kunnen betreden of afdalen, zelfs tijdens extreem koude weersomstandigheden. Dit kan leiden tot een significante vermindering van ongelukken. Bovendien kan het ook helpen om de kosten van het verwijderen van sneeuw en ijs te verminderen. De verwarming kan worden aangepast aan de omgevingscondities, zoals luchttemperatuur en vochtigheid, om het wegdek in optimale conditie te houden. De hellingbaanverwarming is een efficiënte oplossing om allerlei soorten wegdek sneeuwvrij te houden. Normaal gesproken zou een hellingbaan of trap regelmatig moeten worden schoongemaakt van sneeuw en ijs, maar met de hellingbaanverwarming is dit niet meer nodig. De ‘’verwarming’’ wordt geleverd door elektrische kabels die onder de betreffende oppervlakte wordt geplaatst samen met een sensor en (temperatuur)regeling.

Hoe wordt de oprit verwarming geplaatst en onderhouden?

Er wordt professionele hulp geboden bij installatie en onderhoud van de hellingbaanverwarmingstechnologie. Ervaren professionals zorgen ervoor dat de installatie efficiënt en veilig wordt uitgevoerd en garanderen dat de producten in topconditie blijven. In principe is de elektrische hellingbaanverwarming onderhoudsvrij. Het is wel handig jaarlijks voor het begin van de winterperiode om een inspectie te laten doen, wat onder andere bestaat uit een visuele inspectie en het doormeten van componenten.  De verwarming kan meer dan 20 jaar meegaan en het is belangrijk dat het systeem goed wordt gelegd en getest zal worden bij de montage. De opritverwarming kan onder diverse lagen geplaatst worden. Beton is de meest voorkomende en hierbij zullen de kabels in het beton liggen. Dit is ongeveer een deklaag van 3-4 cm op het bovennet. De verwarmingsmatten worden geplaatst onder de klinkers en worden door middel van beugels op een zandbed gemonteerd. Er wordt nog een zandbed van 2-3 cm op de matten geplaatst. Als laatste komt er nog asfalt bij wat een verwarming door middel van op maat gemaakte verwarmingskabels is. 

Waarom kiezen voor wegdekverwarming?

Er zijn verschillende redenen waarom men kan kiezen voor wegdekverwarming. Een van de belangrijkste redenen is dat het de sneeuw- en ijzelvorming op de hellingbaan voorkomt, wat kan leiden tot een veiligere omgeving. Maar er is meer:

  •          Het kan een kosteneffectieve oplossing zijn voor het beheer van de hellingbaan, omdat sneeuw (handmatig) weghalen niet meer van toepassing is
  •          Het bespaart een hoop tijd, omdat er minder tijd en middelen nodig zijn om de hellingbaan sneeuw- en ijsvrij te houden
  •          Bovendien kan het ook helpen om de milieubelasting te verminderen, omdat er minder chemicaliën en machines nodig zijn om de hellingbaan sneeuwvrij te houden

 

Hellingbaanverwarming draagt in ieder geval bij aan een betere toegang tot de hellingbaan voor mensen (met beperkte mobiliteit) en voertuigen bij een parkeergarage of appartementencomplex, omdat het ijzel en gladheid op de hellingbaan vermindert.

Advies nodig van een expert of een vrijblijvende offerte op maat? Neem contact op met en bekijk de mogelijkheden.

 

Bedrijvengids Geplaatst door
Heating Group International

Heating Group International

Bijsterhuizen 5118, 6604 LX  Wijchen

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van Heating Group International
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.