Kunstgras voor balkon

Het beste kunstgras voor balkon kopen begint bij een gespecialiseerd kunstgrastapijt bedrijf. Lees dit artikel vol met informatie en tips over hoe het zelf leggen in zijn werk gaat.

Geplaatst door: Kunstgras de Veluwe

Kunstgras voor balkon

Niet iedereen heeft de luxe van een grote tuin. Er zijn ontzettend veel mensen die op een appartement wonen zonder eigen tuin. Veel mensen zouden toch graag willen buiten zitten in de zomer op het balkon van hun flat. Buitenlucht is niet alleen veel gezonder dan de hele dag binnen. Het is ook gezellig. Je hoort de geluiden van de stad en de straat. Je kunt de vogels horen fluiten. Wat kun je nu doen om je open uitbouw op de bovenverdieping wat meer op een echte tuin te laten lijken? Wat dacht je van het beste kunstgras voor balkon erneer leggen?

Maak van je balkon een tuintje

Woon je midden in de stad in een appartement of een flat en heb je geen eigen tuin? Kunstgrastapijt is dan voor jou wellicht een fraaie oplossing. Zo heb je je eigen stukje groen dat ook nog eens tegen alle weersinvloeden bestand is: nauwelijks onderhoud en nooit gras maaien. Samengevat: nep gras heeft wel de voordelen, maar niet de nadelen van een echt gazon. Steeds meer stadsbewoners kiezen dan ook voor kunstgras voor balkon. Het resultaat is een verbluffende metamorfose.

Maak het een beetje gezellig

Natuurlijk is de ruimte op een balkon zeer beperkt. Elke vierkante meter moet goed benut worden. De afmetingen van elk balkon varieert sterk. Het aanleggen van kunstgras op je balkon is in ieder geval een goede investering. Je vergroot op deze manier je woonruimte met een aantal vierkante meters. Als het nepgras er eenmaal ligt, kunnen we er ook meteen een paar bloembakken opzetten met echte planten en bloemen. Zo breng je kleur en geur in je leeftuintje. Je zult ook zien dat plantenbakken op deze manier veel beter tot hun recht komen. Dit is veel mooier dan een kil en koud betonnen vloertje. Je dacht dat het niet anders kon, maar het kan wel degelijk met kunstgazon. Kunst grastapijt maakt dit stukje van je woning veel gezelliger. Je kunt voortaan op je blote voeten naar buiten lopen. Waar wacht je nog op? Voor de prijs hoef je het alvast niet te laten.

Soorten kunstgras-tapijt

Er is tegenwoordig een enorme keuze uit grassoorten. Vroeger was kunstgras vanaf een kilometer te herkennen. Dat is nu anders. Je moet het zowat vastpakken en dan pas merk je dat het kunstgras is. Je hebt de keuze uit verschillende kleuren gras, gras met ongelijke hoogte sprietjes en verschillende kleurenmixen in het gras. Dit maakt het allemaal echter en natuurlijk. Modern kunstgras heeft een geslaagde evolutie doorgemaakt. Er zijn zoveel soorten en prijzen. De verschillen in prijs, mogelijkheden en kwaliteit zijn enorm groot. Laat je op dit punt dan ook goed voorlichten. Normaal gesproken klopt het wel dat de duurdere kunstgrassen een betere kwaliteit hebben. Kijk voor mooie voorbeelden eens in de online shop van kunstgraskopenonline.nl waar je direct kunt bestellen.

Zelf aan de slag

Natuurlijk kun je het kunstgras laten leggen door een gespecialiseerd bedrijf. De oppervlakte van je balkon zal echter geen tientallen vierkante meters bedragen. Een dakterras is een uitzondering, maar een gewoon balkon is kleiner. Het is daarom een klus die je makkelijk zelf kunt klaren.

Zeker op een balkon is het belangrijk dat je een onderlaag gebruikt voor je grasmat. Hiervoor is een speciale rubberlaag ontwikkeld. Het gras zal hierdoor nog zachter aanvoelen als je erover loopt. Omdat de ondergrond keihard beton is, is een rubber onderlaag hier zowat verplicht. Daarnaast zul je de nodige maatregelen moeten treffen om de afvoer van regenwater goed te laten verlopen. Je wilt namelijk niet dat er na elke regenbui plassen blijven staan. Het water moet meteen weg kunnen.

Zorg voor de juiste drainage en demping

De onderlaag van rubbertegels of drainagematten zorgen voor een juiste demping en meteen ook een goede waterafvoer. Zorg er wel voor dat je tegels goed aangesloten liggen. Vermijd elke oneffenheid. Het plaatsen van drainagematten zorgt ook voor egalisering van het balkon. Je kunt ook denken aan wit geotextiel met doppen. Kies bij voorkeur voor materialen die niet rotten. Als je houten vlonders gebruikt zou het zonde zijn als je na 5 jaar de hele zaak moet open gooien omdat het hout rot is. Zelfs met hardhout moet je voorzichtig zijn. Een overkapping plaatsen zou helemaal ideaal zijn. Kijk voor de mooiste Douglas overkappingen op de website van toplawood.nl en laat je verassen door het mooie aanbod. Gebruik voor de zekerheid gewone kunststofmaterialen. Zorg er verder voor dat je kunstgras en ondergrond niet te hoog komen ten opzichte van je balkon ballustrade. Het zou een onveilig gevoel kunnen geven. Eigenlijk mag je ondergrond maar ongeveer 3cm in totaal hoger komen te liggen.

Het leggen van het beste kunstgras voor balkon

Als je voor een goede onderlaag gezorgd hebt, kun je verdergaan met het op maat knippen van het gras. Dit kan heel eenvoudig gebeuren met een stanleymes. Nadat je hebt opgemeten hoeveel je nodig hebt, kun je het gras op maat snijden of knippen. Pak steeds 5 cm extra bij het grof op maat snijden. Dat extra stukje snijd je pas weg als je het gras gaat leggen. Hierdoor voorkom je dat je ergens een stukje te kort komt.

Heel belangrijk is dat je het gras in de juiste vezelrichting legt. De vezelrichting wordt het best gelegd in de richting van waaruit men het meest naar de tuin kijkt. Het mooiste effect krijg je als je in de kunstgrasvezels kijkt met de vezels naar je toe. Vermijd om op de rugzijde van de vezels te moeten kijken. Kies één vezelrichting en zorg dat die overal hetzelfde is. Dit komt het visuele aspect ten goede.

Lijmen of dubbelzijdige tape?

Nadat alles netjes op maat geknipt is, kun je het gras hechten door het langs de randen vast te lijmen met een speciale tweecomponentenlijm. Ook kun je kiezen voor een goede sterke dubbelzijdige tape. Er zijn zelfs installateurs die het gras alleen aan de zijkanten vastzetten met dit soort tape. Als je echter twee kunstgrasstroken hebt liggen midden in de loopweg, kies dan voor het degelijk vastlijmen op een lijmband. Na het lijmen dien je het gras op de naad 3x goed aan te drukken door er voetje voor voetje overheen te lopen. Bij het leggen trek je het gras naar je toe alsof je een ritssluiting dichtmaakt. Neem hiervoor de tijd. Leg het gras zo dicht mogelijk bij elkaar. Laat het geheel minimaal 3 uur drogen na de afronding. Tijdens het lijmen, draag je handschoenen.

Tweecomponentenlijm is een agressief goedje dat je niet op je vingers wilt hebben. Er staan diverse instructiefilmpjes op YouTube over het leggen van kunstgras. Bekijk deze tips en kom je er niet uit? Neem dan contact op met kunstgrasspecialist de Veluwe!

Bedrijvengids Geplaatst door
Kunstgras de Veluwe

Kunstgras de Veluwe

Industrieweg 14, 8071 CT  Nunspeet

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.