Thema
Financieel
Juridisch
Technisch
Profiel
Inloggen
Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!
appartement
& eigenaar

Energiedaken

01 februari 2018
Energiedaken maken gebruik van energiebesparende materialen en natuurlijke energiebronnen. Hierdoor kunnen energiekosten en CO2-uitstoot flink worden geredu
LEES VERDER

ENERGIEDAKEN

Energiedaken maken gebruik van energiebesparende materialen en natuurlijke energiebronnen. Hierdoor kunnen energiekosten en CO2-uitstoot flink worden gereduceerd en is de aanleg van een energiedak een goede investering. U kunt voor allerlei energiebesparende maatregelen bij Elro terecht. Denk hierbij aan zaken als PV-zonnepanelen, zonnecollectoren en –boilers, isolatieverbeteringen, daglichtoplossingen en zonthermische systemen.

Elro 3D-scan
De Elro 3D-scan brengt de mogelijkheden voor de realisatie van een duurzaam dak in beeld. Deze scan richt zich op de wensen van de opdrachtgever en inventariseert het bestaande gebouw en het dak, de energiesystemen, het waterverbruiksprofiel en de omgevingsfactoren.

Elro is participant in stichting kiEMT. Deze stichting bevordert innovatie en ‘new business’ in de Energie- en Milieu Technologie en bestaat uit ruim 200 participanten zoals: EMT-gerelateerde bedrijven, overheden en kennisinstellingen. kiEMT scout, screent en ondersteunt kansrijke innovaties en levensvatbare initiatieven in Oost Nederland.

 

 

PV-ZONNEPANELEN

Met het schaarser worden van fossiele brandstoffen stijgen de energieprijzen. De zon is een onuitputtelijke bron van energie en overal op aarde beschikbaar. PV-panelen zetten zonlicht om in duurzaam opgewekte elektriciteit. Bij de productie van elektriciteit met zonnepanelen komt geen CO2 vrij, waardoor zonne-energie geen klimaatverandering veroorzaakt. Duurzaam opgewekte elektriciteit die u teruglevert aan het net, wordt door de energieleverancier verrekend met de verbruikte elektriciteit. Bijkomend voordeel is dat de opgewekte elektriciteit direct kan worden gebruikt.

Bespaar op energiekosten
Zonne-energie is met name financieel interessant voor partijen die het hogere tarief voor energiebelasting per kWh betalen. Tot deze groep behoren woningcorporaties, scholen, winkelbedrijven, verenigingen van eigenaars, bedrijven en kantoren. Er bestaan diverse fiscale voordelen, waaronder de energie-investeringsaftrek (EIA) en afschrijvingskosten. Het rendement op het investeringsbedrag voor zonnepanelen ligt aanzienlijk hoger dan de rente op een spaarrekening.

WITTE DAKEN

Witte daken bieden grote voordelen ten opzichte van conventionele zwarte daken. Een wit dak wordt door reflectie minder warm door zonnestraling, wat de ruimtes in een gebouw aanzienlijk koeler maakt waardoor energiekosten worden bespaard. Door deze temperatuurregulerende werking kan een wit dak uitstekend betrokken worden bij de klimaatbeheersing van een gebouw.

Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen

Bekijk ook

Reacties

Elro Dakbedekking
Professional
Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen

ZOEKSUGGESTIES