ND Extensief Groendak

Het ideale systeem van Nophadrain voor het aanbrengen van een onderhoudsvriendelijk extensief groendak met sedum, kruiden en grassen.

Geplaatst door: Nophadrain bv

Kenmerken en voordelen van extensieve groendaken

 

Wat is een extensief groendak?
Extensieve groendaken zijn lichtgewicht daken bedekt met onderhoudsvriendelijke vegetatievormen, zoals vetplanten (succulenten) waaronder sedum, maar ook kruiden en grassen, die bijzonder geschikt zijn voor extreme weersomstandigheden op daken. Deze gebruiksdaken zijn laag in aanleg- en onderhoudskosten én verhogen de levensduur van de dakbedekking. Download hier de plantenlijst.

Voordelen van een extensief groendak:

  1. Esthetische waarde: groene en vriendelijke uitstraling van gebouw waardoor de leefomgeving verbeterd wordt.
  2. Vermindering van de belasting van het riool: doordat het groendaksysteem de hemelwaterafvoer vertraagt bij piekbelastingen, die optreden bij steeds vaker voorkomende hevige stortbuien.
  3. Tegengaan van het hitte-eilandeffect: in tegenstelling tot betonnen daken zetten groendaken de zonne-energie niet volledig om in warmte-energie, maar in waterdamp. Dit zorgt voor een verkoelend effect op de omgeving.
  4. Bescherming dakbedekkingssysteem: de schadelijke invloed van zonlicht en regen bereiken het dakbedekkingssysteem minder snel door de vegetatie waardoor het dakbedekkingssysteem wordt beschermd en een langere levensduur krijgt.
  5. Demping van omgevingsgeluiden: door de vegetatie worden omgevingsgeluiden gedempt.

Het Nophadrain Extensief Groendaksysteem

Eén compleet systeem
Onze extensieve groendaksystemen worden compleet geleverd, van wortelwerende folie tot vegetatie. De vegetatie kweken wij zelf in onze sedumkwekerij, Sedumdirect, en is van uitstekende kwaliteit.

Standaard opbouw Nophadrain Extensief Groendaksysteem


 

Het hart van het Nophadrain Extensief Groendaksysteem
De ideale ondergrond voor een extensief groendak wordt gevormd door het ND 4+1h Drainagesysteem op rol. Dit multifunctionele CE-gemarkeerde drainagesysteem met een hoge drukvastheid beschermt de vegetatie tegen de opstuwing van water en slaat tegelijkertijd water op in het ingebouwde waterreservoir voor droge periodes. Daarnaast beschermt het ND 4+1h Drainagesysteem het dakbedekkingssysteem tegen de opbouw van waterdruk en mechanische belastingen zowel tijdens als na de aanleg.

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. Zo helpen we u om de voordelen van groendaken optimaal te benutten en de risico’s tot een minimum te beperken. Neem gerust contact met ons op.

Bedrijvengids Geplaatst door
Nophadrain bv

Nophadrain bv

Mercuriusstraat 10, 6468 ER  Kerkrade

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.