..........
shadow_fix

Het grootste dakterras

I.s.m. Roofwatcher hebben wij het grootste dakterras van Nederland gerealiseerd.

Grootste dakterras van Nederland

Het Estelgebouw


Midden jaren ’70 was staalconcern Estel – juist ontstaan uit een fusie van Hoogovens te Velsen en Hoesch uit Dortmund – op zoek naar een nieuwe plek voor het hoofdkantoor. Het werd Nijmegen, geografisch gezien tussen de twee fabrieken in gelegen. De van oorsprong Hongaarse architect Alexander Bodon ontwierp voor Estel een kantoorgebouw met kruisvormige plattegrond en volledig opgebouwd uit beton, glas en – natuurlijk – staal. Naar boven toe liet Bodon het gebouw verspringen, zodat het als het ware een verlengstuk werd van de steile helling waarbij het was gebouwd. De terrasvormen lijken geïnspireerd door de sawah’s in Indonesië, een land dat de architect had bezocht enige tijd vóórdat hij deze opdracht had gekregen.

De begane grond van het kantoorgebouw bleef zoveel mogelijk open, zodat er vanaf de Barbarossastraat enig doorzicht zou blijven op de weidse Ooijpolder. Stalen kolommen op de begane grond dragen telkens een vierkant kruis, waarop kleinere stalen kolommen rusten, die op hun beurt de liggers van de verdiepingen dragen. Dankzij deze constructie dragen de gevels geen gewicht en konden deze grotendeels uit glas worden opgetrokken. De verdiepte tuin is van de hand van Mien Ruys.


In 1976 was het gebouw voltooid. Nadat Estel in de jaren ’80 uiteen was gevallen, hield de provincie Gelderland er een tijd kantoor en in 1990 nam Nijmeegse ingenieurs- en architectenbureau Royal Haskoning het markante kantoorgebouw in gebruik. Het kantoorgebouw werd in 2003 op de gemeentelijke monumentenlijst geplaatst en was daarmee het jongste monument van de stad. Eind 2014 vertrok Haskoning en daarna startte de verbouwing van het complex tot luxe appartementen.

Meer weten?

Vraag hier vrijblijvend informatie aan.

Verstuurd!
 • Tips voor een tegelvloer

  vloeren

  Tegels zijn hygiënisch, vochtbestendig, makkelijk in onderhoud en passen altijd en overal: van woonkamer tot balkon, van keuken tot badkamer.

 • Daktuin: een tuin met uitzicht

  tuin

  'The sky is the limit', dat geldt zeker voor daktuinen. Het grote oppervlak van een dak biedt leent zich prima voor de aanleg van een fijne tuin.

 • Groenonderhoud

  tuin

  Wellicht hebt u als Vereniging van Eigenaren een stuk eigen grond met een gemeenschappelijke tuin, een binnentuin of een daktuin. Het onderhouden van het gezamenlijke groen is vaak een behoorlijke inspanning voor de bewoners.

 • Cosmopolitisch uitzicht op de skyline van Rotterdam

  daktuin

  Van buiten een fraai herenhuis, van binnen opgesplitst tot twee luxe appartementen waarvan een met dakterras. En wat voor één.

 • Tips voor binnen- en buitenverlichting

  tuinmeubilair

  Steeds meer heeft de tuin, het dakterras of balkon de functie van een buitenkamer. Met een vuurtafel of een terrasverwarmer erbij kan je ook in de koudere seizoenen nog prima buiten zitten.

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


 

Vraag informatie aan

Vul hier uw gegevens in of laat u terugbellen:

Verstuurd!
top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam