Inspectie en onderhoud valbeveiliging

Jaarlijkse inspectie van de valbeveiliging. Waarom is dat belangrijk? Veiligheid verhogen, aansprakelijkheid verlagen. Hoe doe je dat.

Geplaatst door: SkySafe BV

Jaarlijkse inspectie van de valbeveiliging. Waarom is dat zo belangrijk?

 

Bij het uitvoeren van onderhoud op, of aan een dak is een veilige werkomgeving van groot belang. Die veilige werkomgeving is in eerste instantie de verantwoordelijkheid van de eigenaar of de beheerder van het gebouw.


Belangrijke punten / Jaarlijkse inspectie

  1. Voor alle gemonteerde producten van valbeveiliging geldt standaard één jaar garantie op productiefouten. Om vervolgens het recht op productaansprakelijkheid te behouden dient de valbeveiliging jaarlijks door een specialist in valbeveiliging te worden geïnspecteerd. Niet alleen fabrikanten schrijven dat voor, maar ook de norm NEN-EN365.
  2. Besteedt u uw onderhoud aan uw dak uit aan een derde, dan ligt de verantwoordelijkheid bij de aannemende partij, maar volgens de algemene zorgplicht dient u beiden toe te zien dat er tijdens uitvoering van het onderhoud veilig gewerkt wordt. ( Conform de Arbowet artikel 8.1 t/m 8.4 en Arbobesluit 3.16 )


Conclusie: Jaarlijkse inspectie en onderhoud zorgt voor een veilige werksituatie. U draagt zorg voor een werkplek waarin mensen op een veilige manier kunnen werken. Door uw valbeveiliging jaarlijks te laten inspecteren en onderhouden zal uw aansprakelijkheid bij een eventueel ongeval veel kleiner zijn.


Naast inspectie en onderhoud is het goed dat uw Risico Inventarisatie & Evaluatie voor het dak nog “up to date” is. Mocht uw situatie veranderd zijn ontvangt u van ons een advies voor aanpassingen en of aanvullingen. Samen zorgen wij voor een hogere veiligheid en een lagere aansprakelijkheid. 

Vragen over uw valbeveiliging of uw specifieke situatie neem dan contact met ons op. Of bel met (0341) 45 41 75. Ook buiten kantooruren (17.00-21.00)

LEES MEER: Inspectie van de Valbeveiliging

 

Bedrijvengids Geplaatst door
SkySafe BV

SkySafe BV

Industrieweg 18-11, 3846 BD  Harderwijk

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.