Buitengevel isoleren

Wilt u meer comfort en besparen op uw energiekosten? Schuit Stukadoors zijn officieel dealer van Sto. Of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie:

Schuit isoleert uw buitengevel zodat u energie gaat besparen

Wilt u meer comfort en besparen op uw energiekosten? Schuit Stukadoors zijn officieel dealer van Sto. Of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie: er is veel te winnen. Het grootste deel van de energiebehoefte van een huishouden bestaat namelijk uit het verwarmen van de leefruimte. Buitengevelisolatie kan zorgen voor een flinke vermindering van de stookkosten. Maar ook als het gaat over het realiseren van energiebesparende woningen heeft Schuit Stukadoors veel mogelijkheden in huis. Het isoleren van de buitengevel is de meest perfecte optie om energie te besparen.

Stookkosten verlagen
Lang douchen, de lampen onnodig aan laten staan... Verschillende manieren van energieverspilling. Maar wist u dat de verwarming van uw woning het grootste aandeel heeft in uw totale energieverbruik? Maar liefst 80% gaat op aan het verwarmen van de binnenruimtes. De overige 20% van het energieverbruik gaat op aan warm water, verlichting en elektrische apparaten. Logisch daarom dat een hoogwaardige schil de eerste stap is in het besparen op stookkosten.


Warmteverlies van woningen en gebouwen gaat voornamelijk via de muren. Buitengevelisolatie vertegenwoordigt dan ook een enorm potentieel als het gaat om het verlagen van stookkosten. In oude gebouwen kan buitengevelisolatie het warmteverlies via de gevel met maar liefst 75% beperken. De investeringen in isolerende maatregelen betalen zich binnen een paar jaar terug via een fikse verlaging van de stookkosten. Dit geldt zowel voor nieuwbouw als voor renovatie.

Mooi en effectief isoleren
In het ontwerp van een gevel is het de kunst om met behulp van vorm, kleur en textuur een gezicht en een eigen karakter aan een gebouw te geven. Naast esthetische waarden spelen ook de functionaliteit en duurzaamheid een cruciale rol in de waarde van een gevel. Bouwfysisch is isolatie aan de buitenzijde van de gevel de meest slimme oplossing. Niet alleen vanwege het condensprobleem, maar ook vanwege de mogelijkheid hoge RC-waardes te behalen zonder dat daar kostbare woonruimte aan verloren gaat. Dit resulteert in energiebesparing én CO2-reductie, waar ook door de overheid steeds meer op gestuurd wordt. Elk isolatiesysteem biedt talrijke combinatiemogelijkheden met decoratieve bekledingssystemen van Sto, die veel verder gaan dan alleen een kleur- of structuurselectie.

Dit biedt Schuit met Sto isolatie voor de gevel:

 

 • Compleet, systeemgecertificeerd gevelassortiment dat voldoet aan alle eisen
 • Diverse ontwerpen en gegarandeerde veiligheid van het systeem
 • Verschillende vormgevingsmogelijkheden en gegarandeerde systeemzekerheid
 • Exact op elkaar afgestemde producten en systemen. Hoogste materiaalkwaliteit door gebruik van de beste grondstoffen
 • Hoge kwaliteitseisen op het gebied van milieu- en gezondheidseffecten
 • Beproefde materialen met een groot potentieel voor eigen vormgevingsideeën
 • Advies voor alle ontwerpvraagstukken
 • Individueel kleurconcept

Sto buitengevelisolatie versus spouwisolatie

De spouwmuur is een praktische plaats om isolatie aan te brengen. Er is binnenshuis geen effect (geen ruimteverlies) en vochtproblemen doen zich alleen voor in extreme omstandigheden. Spouwisolatie is dus al een stap in de goede richting. Maar wanneer het op isolatiewaardes aankomt, zal deze methode nooit het succes van een buitengevelisolatie systeem kunnen evenaren. Bij spouwisolatie blijft de isolatiedikte beperkt tot de beschikbare spouwdikte (doorgaans 7 cm; een smallere spouw is bij jaren ‘20-’30 woningen echter geen uitzondering), waarmee slechts RC1,8 haalbaar is. Ook worden koudebruggen en kierdichtheidsproblemen niet opgelost.

De voordelen

 • Sterk isolerende werking
 • Enorme energiebesparing
 • Warmte van de muur wordt volledig benut
 • Beschermt de wand tegen temperatuurverschillen, voorkomt schade door spanningsverschillen
 • Beschermt tegen hitte in de zomer
 • Comfortabele woning
 • Beschermt tegen schimmelvorming
 • Hogere isolatiewaarde haalbaar dan met spouwisolatie

Mogelijkheden voor subsidies

 

Op dit moment is de BTW voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden van woningen verlaagd naar 6%. Dit geldt alleen voor een woning van tenminste twee jaar oud. Het gaat daarbij om het BTW tarief voor arbeid en (in beperkte mate) voor materialen. De verlaging geldt niet voor overige ‘gewone’ verbouwingen. De btw-verlaging is een regeling van het ministerie van Financiën, die loopt via de Belastingdienst.

Meer informatie over buitengevelisolatie download dan hier onze brochure.

Bedrijvengids Geplaatst door
Schuit Stukadoor en Afbouw bedrijf

Schuit Stukadoor en Afbouw bedrijf

Hoge Eng West 25, 3882 TP  Putten

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.