Gerelateerde suggesties:

Gevelverfraaiers

Het is een vak apart: gevels renoveren en transformeren met folie.
LEES VERDER

Henk de Bruin, directeur van Holland Geveltechniek en Rob Koopman, accountmanager field sales bij Vink VTS, hebben daarin inmiddels een expert-status bereikt. Samen met Avery, de leverancier van de folie, vormen zij naar eigen zeggen een ‘drie-eenheid’.

Renoveren met folie zorgt voor een veel nettere afwerking dan schilderwerk. De folie die toegepast wordt is daarbij nog eens zeer bestendig, waardoor de garantie er niet om liegt: die is maar liefst 10 jaar op hechting en kleurechtheid. We spreken De Bruin en Koopman over twee spraakmakende projecten. Het betreft de transformatie van het Azura gebouw in Hoofddorp, van groen naar wit en de metamorfose van het Eastpoint gebouw in Rotterdam, van zilver naar brons.

Mooier dan het oorspronkelijke gebouw
"Over aandacht van omliggende bedrijven en toegestroomd publiek hadden we niets te klagen in Rotterdam", schetst De Bruin. "De beplating van het Eastpoint gebouw werd door ons stap voor stap omgezet van zilver naar brons. Het eindresultaat staat als een iconisch baken te schitteren in een zee van grauwe kantoorflats. Bij zulke transformaties heb je echt eer van je werk."

De kwaliteit van het foliewerk dat door Holland Geveltechniek samen met Vink VTS wordt geleverd is zeker niet onopgemerkt gebleven. Koopman: "We komen zelfs voor in bestekteksten. In het geval van Eastpoint hebben we eerst met de architect aan tafel gezeten, om zijn wensen in kaart te brengen. Daarna hebben we met de aangewezen
folie een plaktest gedaan, samen met Avery. Eenmaal goedgekeurd, certificeerde Avery de betreffende test en mag de klant rekenen op een maximale garantie op hechting en kleur."

Het hek is van de dam
De Bruin ziet de aanvragen hand over hand toenemen. "Niet alleen vanuit Nederland, inmiddels ook vanuit het buitenland. Logisch dat men hiervoor kiest, het werkt sneller en is goedkoper dan schilderen. Het eindresultaat ziet eruit als nieuw,oppervlakten zijn in een keer gedekt. Zo mooikrijg je schilderwerk nooit. Tel daarbij het feit dat wij per definitie duurzamer werken, omdat er vrijwel geen restmateriaal achterblijft en je zult begrijpen dat we een graag geziene partij zijn inzake gevelrenovatie en -transformatie."
Koopman voegt toe: "De kleurkeuze is in de standaardwaaier al enorm, maar Avery biedt ook een Color Match Service aan. Daarmee kan een gevel een nieuwe aanblik krijgen die binnen de corporate identity van een bedrijf valt bijvoorbeeld. Gaan we nog een stap verder, dan kunnen we via partners on demand laten printen op Avery folie. Wel moet de print gelamineerd worden om gegarandeerd te kunnen worden."

Planning en logistiek zijn van cruciaal belang
Holland Geveltechniek is niet alleen zeer competent in het plakwerk zelf - het personeel is er speciaal in geschoold - maar presteert uitermate sterk als het om planning en logistiek gaat. "We werken altijd onder druk van een deadline en leveren dankzij onze strakke organisatie ruimschoots binnen de gestelde termijn op. Dat maakt ons ook op dat vlak betrouwbaar. Er is niets mooiers dan een gebouw een tweede jeugd te mogen bezorgen", zegt De Bruin tot slot.

Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen

Bekijk ook

Reacties

Holland geveltechniek
Professional
Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen