Slimme slagbomen: efficiënte toegang

Voor een appartementencomplex is een beveiligd parkeerterrein essentieel. Een slagboom is een effectieve manier om ongewenste bezoekers buiten te houden en een veilige, gecontroleerde toegang voor bewoners en bezoekers te garanderen.

Geplaatst door: Eureka Access Solutions

Slagbomen voor appartementencomplexen

Een afgesloten parkeerterrein beschermt bewoners tegen het risico dat niet-bewoners de beperkte parkeerruimte bezetten. Door het plaatsen van een slagboom krijgen alleen bevoegde personen toegang, waardoor bewoners hun auto altijd veilig kunnen parkeren. Bovendien kan de juiste toegangscontrole hinder en ergernis voorkomen, wat bijdraagt aan het wooncomfort.

Hoe open je een slagboom?

Er zijn verschillende manieren om een slagboom te openen, elk met hun eigen voor- en nadelen. We zetten ze voor je op een rijtje.

Handmatige slagboom

De eerste en voordeligste optie is - uiteraard - de handmatige slagboom. Deze wordt door bewoners met de hand bediend en afgesloten met een sleutel. Kostenefficiënt, maar minder geschikt voor grotere appartementencomplexen vanwege de beperkte mate van automatisering.

Slagboom met lusdetector

Een slagboom met een lusdetector biedt geautomatiseerde toegang door voertuigen te detecteren wanneer ze over de lus rijden, welke onder het wegoppervlak is geplaatst. Dit is hetzelfde systeem als vaak wordt gebruikt bij verkeerslichten. De slagboom opent automatisch wanneer een voertuig de slagboom nadert.

Slagboom met handzender of afstandsbediening

Met een afstandsbediening kunnen bewoners de slagboom comfortabel openen vanuit hun voertuig. Elke zender is gekoppeld aan specifieke gebruikers, wat de toegang controleert en beperkt. Dit systeem is handig, maar vereist wel dat gebruikers altijd hun afstandsbediening bij zich hebben.

Slagboom met ticket- en pasjessysteem of muntjessysteem

Een slagboom in combinatie met een ticket- en pasjessysteem is ideaal voor appartementencomplexen met veel bezoekers. Bezoekers kunnen een ticket krijgen voor tijdelijk parkeren, terwijl bewoners hun pas gebruiken voor toegang. Dit systeem biedt geavanceerde controle over wie toegang heeft tot de parkeerplaats.

Slagboom met kentekenherkenning

De varianten met kentekenherkenning zijn de paradepaardjes onder de slagbomen en zijn erg handig voor appartementencomplexen. Het systeem herkent de kentekens van geautoriseerde voertuigen en opent automatisch, zonder dat er een extra handeling nodig is. Dit maakt het een snelle en efficiënte oplossing voor bewoners en aangekondigde bezoekers.

Deze slagbomen kunnen eventueel voorzien worden van een ticketsysteem, zodat ook bezoekers zonder geautoriseerd kenteken toegang verleend kan worden.

Conclusie

Slagbomen bieden appartementencomplexen de mogelijkheid om de toegang tot parkeerterreinen effectief te controleren. Afhankelijk van de behoeften van jullie complex is er een slagboomsysteem dat daarbij past, of het nu gaat om eenvoud, automatisering of nauwkeurige toegangscontrole.

Meer weten over de verschillende slagbomen? Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs voor professioneel advies en passende oplossingen. Mail ons via info@eureka-as.nl, wij helpen u graag verder.‎

Bedrijvengids Geplaatst door
Eureka Access Solutions

Eureka Access Solutions

Industrieweg 14 H, 5753 PC  Deurne

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

-Kennisbank Meer van Eureka Access Solutions
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.