bliksembeveiliging

Bliksembeveiliging voor uw bedrijfspand of woning laat u tegen marktconforme prijs verzorgen door Mulhuyzen Bliksembeveiliging BV.

Bliksembeveiliging

Ons toonaangevende bedrijf adviseert, ontwerpt, installeert, inspecteert, onderhoudt en engineert al sinds 1952 de meest toonaangevende bliksemafleiderinstallaties comform de meest recente normen. Bij Mulhuyzen Bliksembeveiliging BV bent u verzekerd van de beste kwaliteit en optimale veiligheid. Wij verzorgen bliksemafleiderinstallaties voor zowel nieuwbouwprojecten, renovatieprojecten en bestaande objecten. Door onze ruime ervaring, uitgebreide kennis en hoogwaardige producten, zijn wij uw ideale partner op het gebied van bliksembeveiliging.

Bliksembeveiliging

Wij ontwerpen, installeren, onderhouden, inspecteren en engineeren bliksemafleiderinstallaties volgens de NEN-EN-IEC 62305 -3:2011 nl. Deze kan bestaan uit beveiligingsklasse LPL1 (beveiligingsgraad 0,98), LPL2 (beveiligingsgraad 0,95), LPL3 (beveiligingsgraad 0,88) en LPL4 (beveiligingsgraad 0,81). De beveiligingsklasse wordt bepaalt door het maken van een risicoanalyse volgens de NEN-EN-IEC 62305-2:2012 en. Een bliksemafleiderinstallatie (LPS) zorgt er bij een directe blikseminslag (10/350) voor dat de bliksemstromen (LEMP) gecontroleerd naar aarde worden afgevoerd.

Nieuwbouw

Bij nieuwbouw wordt er in de meeste gevallen een ringleiding in de randbalk aangebracht die verbonden wordt op de aanwezige aardstaven in de heipalen. Tevens worden er stekeinden / cadweldplaten aangebracht t.b.v. de afgaande leidingen, liftput en laagspanningsruimte. Daarna zullen er in de spouw afgaande leidingen worden aangebracht. Bij aanwezige staalconstructie zal dit natuurlijke component dienen als afgaande leiding. De stekeinden welke door de dakconstructie worden aangebracht zullen door middel van dakdoorvoeren waterdicht afgewerkt worden. Als laatst wordt de opvanginrichting aangebracht en aangesloten op de aangebrachte stekeinden.

Bestaande objecten

Bij bestaande objecten worden er rondom het object aardelektroden geslagen. Daarna worden de afgaande leidingen aangebracht en aangesloten op de geslagen aardelektroden. De onderste 2 meter van elke afgaande leiding wordt voorzien van een beschermbuis met meetkoppeling. Vervolgens wordt de opvanginrichting aangesloten op de aangebrachte afgaande leidingen. Als laatste wordt de veiligheidsaarding verbonden met de dichtst bij zijnde aardelektrode. Potentiaalvereffening wordt aangebracht om potentiaalverschil tussen de LPS (bliksemafleiderinstallatie) en de veiligheidsaarding op te heffen.

Renovatieprojecten

Bij renovatieprojecten worden wij ingeschakeld om gedeelten van een installatie te demonteren en na de renovatiewerkzaamheden weer te herstellen. Hierbij moet u denken aan het renoveren van voegen, houtwerk, goten en daken.

Franklins vliegerexperiment

Benjamin Franklin (1706-1790), een Amerikaans schrijver, diplomaat, onderzoeker en uitvinder, is vooral bekend door de experimenten waarmee hij liet zien dat bliksem een elektrische ontlading is. In 1752 liet hij tijdens een onweer aan een metalen draad een vlieger op. Onderaan de draad bevond zich een sleutel, die onder stroom kwam te staan toen de bliksem op de vlieger sloeg. Het was een wonder dat Franklin het experiment overleefde. Enkele jaren eerder had Franklin bedacht dat een lange, dunne, metalen staaf die op een dak stond en was verbonden met een draad die buiten het gebouw in grond verdween, de elektriciteit van de bliksem veilig naar de aarde zou kunnen leiden. Deze uitvinding, die in 1753 werd gepresenteerd en bliksemafleider werd genoemd, werd al snel een standaardvoorziening op gebouwen in de Verenigde Staten en Europa.

Meer weten?

Wilt u meer weten over bliksembeveiliging? Neem dan contact met ons op via 030 – 751 752 3 of stuur een e-mail naar info@bliksembeveiliging.nl. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden betreft bliksembeveiliging.

Bedrijvengids Geplaatst door
Mulhuyzen Bliksembeveiliging B.V.

Mulhuyzen Bliksembeveiliging B.V.

Ambachtsweg 5, 3542 DE  Utrecht

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.