Smart villa

herinrichting en restyling van een woonhuis - om te toveren tot een ware Smart Villa.

Geplaatst door: Electrostyling BV

SMART VILLA

SMART VILLA
Voor dit project zijn we benaderd door Richard Aperloo van Aperloo architectuur en interieur. Hij had het team van ElectroStyling gezien in het programma SmartLife op SBS 6. Richard stelde ons de uitdaging om een van zijn projecten – de uitbreiding, herinrichting en restyling van een woonhuis - om te toveren tot een ware Smart Villa. Richard had heel eigen ideeën over de stijl van de woning, maar de bewoner had ook een aantal uitdrukkelijke wensen voor wat betreft technologie. Alles moest bedienbaar zijn met de iPad of iPhone, zowel in het huis als buiten het huis. Het doel was om alle techniek zo te integreren dat deze volledig naadloos opgaat in het design van Richard Aperloo. En ook aan de toekomst moest gedacht worden: alle toepassingen moesten eenvoudig uit te breiden zijn. Samen met het bouw- en designteam - onder leiding van Richard – heeft ElectroStyling gewerkt aan de transformatie van het woonhuis tot een luxueuze Smart Villa.

Elk project van ElectroStyling, en dus ook dit, start met een grondige inventarisatie. Om een echt goed Smart Living-plan te kunnen schrijven, moet exact duidelijk zijn wat de wensen en eisen van de bewoner zijn. Hierbij gaat het niet om de producten en ook niet om het huis, maar echt om hoe de bewoners met techniek omgaan en welke rol techniek speelt in hun leven. Dat is namelijk voor iedereen anders. In dit specifieke geval is de keuken als basis voor de aanpassingen van de benedenverdieping genomen, omdat dit voor de bewoner de belangrijkste ruimte in het huis is.

Wij hebben ervoor gekozen om het universele Z-wave home control systeem van E-domotica te combineren met een volledige Sonos-configuratie en het Samsung smart TV-platform. De audio in dit huis werkt volledig op Sonos. Zowel in de woonkamer, eetkamer, keuken als tuin. Hierdoor kunnen de bewoners overal in het huis dezelfde muziek afspelen of juist in iedere ruimte onafhankelijk een ander nummer. Tijdens een feest kunnen de gasten een app downloaden en gezamenlijk muziek klaarzetten in de playlist. Uiteraard vindt de bediening plaats via smartphone of tablet. De Smart-TV koppelt automatisch met de tablet, zodat een film vanuit de keuken ‘mee kan reizen’ naar het terras.

Zoals eerder gezegd is de keuken als uitgangpunt genomen bij dit project. Het zitgedeelte van de keuken heeft een inwandige stereospeakerconfiguratie van KEF; speakers die apart via Sonos aan te sturen zijn. Centraal in high-end keuken staan, naast de hoogwaardige keukenapparatuur en het 6 meter lange RVS aanrechtblad, de Samsung Smart-TV met de Sonos-soundbar en Sub.

In samenwerking met de leveranciers van onder andere de airco en de speciale custom made zonwering uit Nieuw-Zeeland hebben wij samengewerkt om te kijken hoe wij ook hun producten kunnen automatiseren. Door deze functies te combineren ontstaat een geïntegreerde klimaatbeheersing die het huis automatisch aangenaam op temperatuur houdt. Maar uiteindelijk heeft de bewoner wel altijd volledige controle over alle functies via de tablet en smartphone.

Bedrijvengids Geplaatst door
Electrostyling BV

Electrostyling BV

Uiterdijk 76, 4011 EW  Zoelen

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.