Zorgeloos op vakantie

De zomer komt eraan en dat betekent voor veel mensen zorgeloos genieten van een welverdiende vakantie. Maar niemand laat zijn huis graag onbewaakt achter.

Geplaatst door: Legrand Nederland B.V.

Met een veilig gevoel op vakantie

De zomermaanden komen eraan en dat betekent voor veel mensen dat ze mogen gaan genieten van een welverdiende vakantie. Enkele weken er tussenuit, naar zonovergoten stranden, de frisse berglucht of gewoon heerlijk in eigen land. Waar dan ook, vakantie betekent de dagelijkse sleur en zorgen even thuis laten. Alhoewel… niemand laat zijn huis graag onbewaakt achter.

Ik leef in een gezellige buurt en naast mij woont een stel van om en nabij de 80 jaar oud. Het is onnodig om te zeggen dat ze voor mij de nodige ‘sociale controle’ doen. Als ik terugkom van vakantie, weten ze precies wie er aan mijn deur heeft gestaan en ook de plantjes in de voortuin staan er beter bij dan ooit. Dank u, buren!

Maar toch denk ik ook vaak dat goede buren niet volstaan om met een gerust gevoel op reis te vertrekken. Wat veel mensen niet weten is dat domotica hier een oplossing kan bieden. Bij het renoveren van onze woning hebben we bewust gekozen voor domotica, voor meer comfort. Maar dankzij onze intelligente woning lijkt het ook alsof ons huis steeds bewoond blijft. De aanwezigheidssimulator zorgt ervoor dat de rolluiken naar boven en naar beneden gaan, net alsof we opstaan en gaan slapen. De lichten worden op willekeurige basis geschakeld, kortom: als buitenstaander zou je verwachten dat er iemand thuis is. We hebben wel degelijk een investering gedaan om voor domotica te kiezen, maar dit soort functies maken het echt de moeite waard!

Je kan ook kiezen voor een alarmsysteem. Dit blijft natuurlijk de meest voor de hand liggende keuze om je woning te beveiligen. Het principe is eenvoudig: door bewegingsdetectoren te plaatsen in de belangrijkste ruimtes, zorg je voor automatisch alarm in geval van inbraak. Om inbrekers af te schrikken kan je dan kiezen voor een binnen- of buitensirene. Ook hierbij kan domotica een handje helpen. Hoezo? Bij detectie worden onze rolluiken en lichtkringen ingeschakeld, alsof er iemand wakker geworden is en naar beneden komt. Of je laat bij inbraak de muziek lekker hard knallen, inbrekers zullen schrikken en vluchten!

Als ik op vakantie ga, neem ik ook mijn tablet mee. Om met een glaasje rosé een goed boek te lezen en zodat mijn twee zonen onderweg spelletjes kunnen spelen. Maar wist u dat u via de tablet ook een oogje in het zeil kan houden? Dankzij een beveiligde webpagina kijkt u van overal in de wereld hoe het met uw huis gaat. Heeft pa de poort gesloten, nadat hij het gras is komen maaien? Heeft de schoonmaakster alle lichten uit gedaan? Je staat er niet bij stil hoe die dingen bijna onmisbaar geworden zijn in ons leven.

We werken het hele jaar hard en dan verdient u een ontspannen vakantie zonder zorgen: zo hoort het en niet anders! Zijn uw koffers al gepakt?

Jurgen van Zaelen
Productmanager Legrand Group Nederland en België
www.bticino.nl

 

Bedrijvengids Geplaatst door
Legrand Nederland B.V.

Legrand Nederland B.V.

van Salmstraat 76, 5281 RS  BOXTEL

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.