Het Anne Frank Huis

Veilig werken op hoogte op het Anne Frank Huis.

Geplaatst door: Eurosafe Solutions BV

Veilig werken op het Anne Frank Huis


Veilig werken op hoogte op een historisch belangrijk gebouw. Eurosafe Solutions zorgt met horizontale valbeveiligingsoplossingen op de platte daken van het Anne Frank Huis voor een veilige werkomgeving op hoogte.

Het museum wordt ingrijpend vernieuwd. Met de vernieuwingsslag wil het Anne Frank Huis zich opmaken voor een nieuwe generatie bezoekers. Het moet meer historische context en verdieping bieden, waarbij de groeiende bezoekersstroom beter wordt opgevangen. Het authentieke karakter van het pand blijft daarbij intact. De werkzaamheden voor deze verbouwing worden uitgevoerd door aannemer Salverda Bouw, dat deze opdracht na een aanbesteding wist binnen te halen.

Eén van de eisen bij de inschrijving was dat het museum gedurende de vernieuwing volledig in het bedrijf moet blijven. In opdracht van Salverde Bouw B.V. heeft Eurosafe Solutions valbeveiliging op de platte daken geplaatst, zonder enige overlast voor de bezoeker.

Probleem
De verbouwing van het historische Anne Frank Huis bood een uitdaging voor alle betrokken partijen. Om na de verbouwing veilig onderhoudswerkzaamheden op de daken te kunnen uitvoeren, is er gezocht naar de juiste bescherming tegen vallen.

Welke werkzaamheden vinden er na de verbouwing plaats? En met welke frequentie? Met antwoorden op deze vragen ging Eurosafe Solutions op zoek naar de oplossing. Een oplossing waarbij, tijdens het monteren van de valbeveiliging het museum in bedrijf bleef.

Oplossing
Vóór de verbouwing zat de toegang te dicht bij de dakrand. Zo was een veilige daktoegang niet mogelijk zonder hulpmiddelen. Sinds de start van de verbouwing, is de toegang tot de daken veilig. Men komt in een veilige zone, vier meter van de dakrand, het dak op.

Wij markeerden de veilige zones, zodat iedereen weet waar hij of zij veilig kan werken. Het gebruik van valbeveiliging wordt buiten deze zone noodzakelijk.

Om de estetische waarde van het Anne Frank Huis te behouden, zijn hoogwaardige MSA Latchways kabelsystemen en vrijstaande CFP ankerpunten geplaatst. Dit zorgt, anders dan bijvoorbeeld hekwerk, voor een minimale impact op de uistraling van het gebouw. Gezekerd aan deze kabelsystemen en ankerpunten kan een medewerker zich flexibel bewegen en veilig werken.

Met deze oplossingen is de veiligheid bij werkzaamheden op de verschillende daken gewaarborgd. Zonder enige impact op de omgeving heeft Eurosafe Solutions de veiligheidsvoorzieningen aangebracht. De bezoekers en medewerkers van het museumcomplex hebben geen hinder ondervonden van onze aanwezigheid en werkzaamheid.

Resultaten

  • Tijdens het plaatsen van de veiligheidsvoorzieningen ondervond de bezoeker geen hinder;
  • Een veilige werkomgeving op hoogte;
  • De estetische waarde van het Anne Frank Huis is behouden.
Bedrijvengids Geplaatst door
Eurosafe Solutions BV

Eurosafe Solutions BV

Conradstraat 15, 8013  Zwolle

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.