Hoofdkantoor Essent

Het hoofdkantoor van Essent in Den Bosch wordt verduurzaamd. Een project waar Eurosafe Solutions aan mag bijdragen.

Geplaatst door: Eurosafe Solutions BV

Veilig werken op het hoofdkantoor van Essent

 

Het hoofdkantwoor van Essent in Den Bosch wordt verduurzaamd. Een project waar Eurosafe Solutions aan mag bijdragen.

Zo plaatsten wij 144 zonnepanelen en verzorgden wij andere werkzaamheden op hoogte. Via onze opdrachtgever Van Wijnen, die de ambitie heeft om een bijdrage te leveren aan leefomgevingen zonder uiterste houdbaarheidsdatum, kregen wij deze opdracht. Essent vroeg Van Wijnen om de projectcoördinatie van de verduurzaming van haar hoofdkantoor op zich te nemen. Dit onder de noemer 'zon op de Zaak'.

Probleem

De hellende Kalzip daken zijn moeilijk toegankelijk en glad. Dit zorgt voor een operationele uitdaging. Voorafgaand aan de plaatsing van de zonnepanelen zijn de daken gereinigd.

Een oplossing waar vaak aan gedacht wordt, is het bouwen van steigers. Hier zou een steiger niet alleen de uitstraling van het gebouw tenietdoen, maar ook kostbaar zijn. Daarnaast zou het de bereikbaarheid van de daken, en daarmee de veiligheid, niet verbeteren. Eurosafe Solutions kwam met een andere oplossing.

Oplossing
Met behulp van Rope Access klimtechnieken hebben wij de verschillende werkzaamheden uitgevoerd. Rope Access is één van de meest veilige oplossingen voor werken op hoogte. Het systeem is effectief, kostenbesparend en duurzaam. Zo betreden medewerkers de heilende daken veilig, waarbij de werkzaamheden veilig worden uitgevoerd. Met een minimale omgevingsimpact.

Ruiten wisselen
Naast het plaatsen van zonnepanelen en het reinigen van het dak is Eurosafe Solutions ook in de touwen geklommen om ruiten te vervangen. Op verzoek van Hurks, een bedrijf dat gebouwen bouwt, ontwikkelt en onderhoudt, hebben we ook deze uitdagende klus geklaard.

Resultaten

  • Veilig geplaatste zonnepanelen
  • Schone daken
  • Nieuwe ruiten
  • Kostenbesparende en duurzame uitvoering
  • Minimale omgevingsimpact

Betrokken partijen
Eurosafe Solutions draagt bij aan het streven van Essent: een duurzame wereld. Als uitvoerder van het project 'Zon op de Zaak' schekelde Van Wijnen verschillende partijen in om de zonnepanelen te laten plaatsen. Zo is VoltaSolar de servicepartner van Essent en leverde de 144 panelen. De Kalzip specialist Felspartners werd ingeschakels om de juiste beveiligingsmethode voor de zonnepanelen te bepalen. Eurosafe Solutions plaatste deze panelen middels Rope Access klimtechnieken en installeerde MSAS Latchways beveiligingsproducten.

 

Bedrijvengids Geplaatst door
Eurosafe Solutions BV

Eurosafe Solutions BV

Conradstraat 15, 8013  Zwolle

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.