Tritium noodverlichting

Onderhoudsvrije noodverlichting op basis van NEN-EN-ISO 7010. De Europese standaard sinds 2013. Dit is de meest energiezuinige noodverlichting ter wereld.

Geplaatst door: Escape Light B.V.

Hoe werken Tritium Lights?

Tritium Lights worden verlicht met lichtbronnen die bestaan uit glazen buisjes, die inwendig gecoat zijn met een fluorescerend poeder en zijn gevuld met tritiumgas. Dit maakt het de meest energiezuinige noodverlichting ter wereld.

Tritiumgas (3H) is een isotoop van waterstof, dat zwakke bètastraling (elektronen) uitzendt. Deze elektronen activeren de fluorescerende coating, waardoor de buisjes continu licht uitstralen.

Het geheel is te vergelijken met een TL-lamp waarbij echter de stroom door de TL-lamp vervangen is door tritiumgas. Daarom is er geen elektrische aansluiting nodig! Tritium Lights worden vaak als fluorescerend aangeduid, of, ten onrechte, als betalights.

Wat is tritium?

Tritium (waterstof-3) is een isotoop van waterstof. Het kan kunstmatig worden verkregen maar komt ook in de vrije natuur voor. Het is een kleur- en reukloos gas en veel lichter dan lucht. Het komt wereldwijd voor in lucht en in water en wordt als zodanig door ons lichaam ingeademd en opgenomen. Ieder mens draagt sporen mee van tritium en van verschillende andere in de natuur voorkomende isotopen.

Waarom geen TL of LED maar tritium?

De markt voor vluchtwegverlichting wordt nog steeds gedomineerd door lichtbronnen op basis van fluorescentieverlichting, oftewel de bekende TL buisjes van 6 Watt. Voor onze tritium vluchtwegaanduiding wordt geen LED- of TL verlichting maar een ioniserend gas gebruikt dat 15 jaar of nog langer licht blijft afgeven. Je kunt het al die tijd in een donkere kelder hangen en dan brandt het nog net zo hard. Je hebt geen bekabeling nodig, geen energieverbruik en er zitten geen lampjes en accu’s in die je moet vervangen.

Het ontslaat een gebouwbeheerder echter niet van de plicht om jaarlijks een inspectie uit te laten voeren, maar met deze controle ben je wel erg snel klaar. Een pictogram met tritium verlichting is wel duurder in aanschaf, maar doordat exploitatiekosten ontbreken ligt de terugverdientijd op ongeveer anderhalf jaar. Kijk voor een meer uitgebreide vergelijking in kosten tussen onze Tritium Lights en continu brandende decentrale elektrische vluchtrouteaanduiding ook naar onze TCO berekening.

Welke modellen?

De NEN-EN-ISO 7010 serie is geschikt voor nieuwbouw of te plaatsen in combinatie met andere vluchtrouteaanduiding van hetzelfde type.

De verouderde NEN 6088 serie is geschikt voor bestaande bouw of te plaatsen in combinatie met andere vluchtrouteaanduiding van hetzelfde type.

Na ontvangst van uw aanvraag nemen we contact op om deze met u door te nemen en eventueel aan te passen. Daarna ontvangt u van ons een offerte.

Bedrijvengids Geplaatst door
Escape Light B.V.

Escape Light B.V.

Valsteeg 8, 7751 RK  Dalen

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.