..........
shadow_fix

Gezonde binnenlucht

Fresh-r zorgt voor gezonde lucht in huis, zonder dat er energie verloren gaat.

Gezonde binnenlucht

Met Fresh-r help je het akkoord van Parijs te realiseren en kan de waarde van je huis vermeerderen, omdat je jouw woning met deze uitvinding volledig energieneutraal maakt; het houdt bovendien de lucht schoon en op de juiste temperatuur.

Parijs

Het akkoord van Parijs was vanaf de dag van ondertekening beroemd, omdat er voor het eerst een klimaatdoelstelling – de opwarming van de aarde onder de 2 graden houden – in een juridisch instrument werd vastgelegd. 194 landen hebben ‘Parijs’ inmiddels geratificeerd, maar wat kan de consument nu eigenlijk zélf doen om de CO2 uitstoot te verminderen? Eén van de mogelijkheden is om nu alvast energieneutraal te gaan wonen; na 2020 is dat de norm.

 

Technische innovatie

Fresh-r is het meest recente voorbeeld van een Nederlandse technische innovatie die het milieu en de leefbaarheid ten goede komt. Je hoeft niet meer op de Zwitserse Alpen te wonen om thuis van de aller schoonste lucht te genieten. Ook al woon je in een industriegebied of zien je buitenmuren zwart van alle stadse uitlaatgassen; binnen kun je frisse lucht inademen en tegelijkertijd maak je jouw woning ook nog eens energieneutraal.

 

Bijna honderd procent energiebesparing

Het apparaat controleert voortdurend op muffigheid door CO2 en luchtvochtigheid te meten, ventileert wanneer dat nodig is en geeft de warmte van de uitgaande lucht terug aan de binnenkomende frisse lucht. Zo gaat praktisch geen warmte verloren en kan meer dan 90 procent van de energie bespaard worden die nodig is om te verwarmen. Er is ook een allergiefilter verkrijgbaar, die pollen en fijnstof tegenhoudt.

 

Over Fresh-r

Het openen van een raam is de grootste verspilling van energie in woningen en kantoren. ‘Dat kan anders’, bedachten makers van Fresh-r, die zorgt voor een gezonde lucht in huis zonder dat er energie verspild wordt. Het bedrijf stelt ten doel duurzaam wonen gemakkelijker mogelijk te maken. Fresh-r is een bekroond passiefhuis-component 2016 in de wacht gesleept. Zie http://europhit.eu/component-award-2016 voor het juryrapport.

Meer weten?

Vraag hier vrijblijvend informatie aan.

Verstuurd!
 • Tips voor een comfortabel (en vooral gezond!) binnenklimaat

  energie

  We hoeven geen Al Gore te heten om te snappen hoe belangrijk ons klimaat is. Maar het binnenklimaat? Daar staan we nauwelijks bij stil. En dat is gek, want juist in huis valt veel te verbeteren. Hoe? Zo!

 • Ventileren - geen gebakken lucht

  energie

  Ventilatiesystemen worden steeds geavanceerder. Hadden we vroeger alleen natuurlijke ventilatiesystemen, waarbij alles 'vanzelf' ging; tegenwoordig gaat dit veel verder.

 • Orcon

  ventilatie

  Orcon vindt dat iedereen moet kunnen genieten van gezonde lucht. We ontwikkelen daarom met en voor de markt, kennis en technologieën met als doel: het creëren van een atmosfeer waarin mensen op een gezonde manier kunnen wonen, werken en leven.

 • Ventilatie-experts zorgen samen voor VLA Ventilatiekeur

  energie

  De VLA introduceert vandaag het VLA Ventilatiekeur: de nieuwe norm voor het onderhoud van ventilatiesystemen.

 • Hoe vers is uw lucht?

  ventilatie

  We horen u denken: verse lucht? Ja, want staat u er weleens bij stil dat in een goed geïsoleerd appartement de lucht nauwelijks wordt ververst als u niet goed en regelmatig ventileert?

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


 

Vraag informatie aan

Vul hier uw gegevens in of laat u terugbellen:

Verstuurd!
top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam