Gezonde binnenlucht

Fresh-r zorgt voor gezonde lucht in huis, zonder dat er energie verloren gaat.

Geplaatst door: Fresh-R

Gezonde binnenlucht

Met Fresh-r help je het akkoord van Parijs te realiseren en kan de waarde van je huis vermeerderen, omdat je jouw woning met deze uitvinding volledig energieneutraal maakt; het houdt bovendien de lucht schoon en op de juiste temperatuur.

Parijs

Het akkoord van Parijs was vanaf de dag van ondertekening beroemd, omdat er voor het eerst een klimaatdoelstelling – de opwarming van de aarde onder de 2 graden houden – in een juridisch instrument werd vastgelegd. 194 landen hebben ‘Parijs’ inmiddels geratificeerd, maar wat kan de consument nu eigenlijk zélf doen om de CO2 uitstoot te verminderen? Eén van de mogelijkheden is om nu alvast energieneutraal te gaan wonen; na 2020 is dat de norm.

 

Technische innovatie

Fresh-r is het meest recente voorbeeld van een Nederlandse technische innovatie die het milieu en de leefbaarheid ten goede komt. Je hoeft niet meer op de Zwitserse Alpen te wonen om thuis van de aller schoonste lucht te genieten. Ook al woon je in een industriegebied of zien je buitenmuren zwart van alle stadse uitlaatgassen; binnen kun je frisse lucht inademen en tegelijkertijd maak je jouw woning ook nog eens energieneutraal.

 

Bijna honderd procent energiebesparing

Het apparaat controleert voortdurend op muffigheid door CO2 en luchtvochtigheid te meten, ventileert wanneer dat nodig is en geeft de warmte van de uitgaande lucht terug aan de binnenkomende frisse lucht. Zo gaat praktisch geen warmte verloren en kan meer dan 90 procent van de energie bespaard worden die nodig is om te verwarmen. Er is ook een allergiefilter verkrijgbaar, die pollen en fijnstof tegenhoudt.

 

Over Fresh-r

Het openen van een raam is de grootste verspilling van energie in woningen en kantoren. ‘Dat kan anders’, bedachten makers van Fresh-r, die zorgt voor een gezonde lucht in huis zonder dat er energie verspild wordt. Het bedrijf stelt ten doel duurzaam wonen gemakkelijker mogelijk te maken. Fresh-r is een bekroond passiefhuis-component 2016 in de wacht gesleept. Zie http://europhit.eu/component-award-2016 voor het juryrapport.

Bedrijvengids Geplaatst door
Fresh-R

Fresh-R

Amersfoortsestraatweg 117, 1251 AV  Laren

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.